- Reklama -

Poprvé volným hráčem? Milan Lucic začíná přemýšlet o budoucnosti

- Reklama -

Osm sezón byl Milan Lucic spojený s Bostonem, který ho v roce 2006 ve druhém kole draftoval. Dvakrát si ho Bruins zavázali dostatečně včas k další spolupráci, loni ho během draftu vytrejdovali do týmu Los Angeles, se kterým bojuje o čelo Pacifické divize.
Mezi Kings je pořád víc a víc doma. S každým tréninkem a zápasem v jižní Kalifornii hlouběji zakořeňuje. Určitě mu pomáhá, že Králové letos hodně vítězí, rozhodně víc než Boston. Jeho přátelství s místními hráči se stále víc prohlubuje. Přesto zůstává jeho budoucnost nejistá.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Za pár měsíců mu totiž končí smlouva a na začátku července se může stát nechráněným volným hráčem. Kde se rozhodne pokračovat, v tuto chvíli ještě neví. „Jsem jenom člověk a tohle vám prostě v hlavě občas naskočí, nicméně vaše hlavní soustředění musí zůstat na hokej, abyste odváděli to nejlepší,“ připomněl Lucic.
Popravdě, sedmadvacetiletý forvard se nyní soustředí hlavně na přítomnost, budoucnost neřeší. Podle vlastních slov je spokojený, že byl z Bostonu vyměněný zrovna sem. Je připravený zabojovat o svůj druhý Stanley Cup (ten první získal s Bostonem v roce 2011) a s Los Angeles na to má reálnou šanci.
„Přijít sem znamená obrovskou příležitost zahrát si za tým s ambicemi na vítězství,“ pokračuje. „Tady nás máte… daří se nám a to ještě víc, než když jsem sem přišel. Určitě chcete využít svou příležitost co nejvíc. Je to skvělá parta, veselá parta, je radost do ní patřit. Vedle obchodní stránky se právě na tohle soustředíte úplně nejvíc.“

Lucic má zatím po 77 utkáních na kontě 51 bodů (17+34) a je čtvrtý v týmové produktivitě. Jeho + 22 bodů v tabulce pravdy je také čtvrtý nejlepší výkon v mužstvu. Prodloužení spolupráce však může být pro generálního manažera Dean Lombardiho problém kvůli platovému stropu.
Otázka zní, zda si mohou Kings dovolit prodloužit spolupráci s hráčem, který právě končí tříletý kontrakt za 18 miliónů dolarů. Letos bere 6,5 miliónu, očekává se, že v létě bude žádat kolem osmi miliónů na sezónu. Možná víc. Diskutabilní bude také délka kontraktu.
„Jak se bude blížit 1. červenec, budu o tom uvažovat určitě víc než třeba v září,“ přiznává Lucic. „Tohle je ale obchodní stránka věci a já se zatím soustředím především na tu hokejovou – abychom vítězili a já hrál co nejlépe.“

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -