- Reklama -

Poslední hřebíček do rakve? NHL má velký problém

- Reklama -

Osudem zkoušená National Hockey League dostala další políček.
I kdyby se soutěž letos na jaře rozběhla, nemohly by se její zápasy konat v Calgary.

Tahle COOL trička NHL chceš!

Starosta albertské metropole Naheed Nenshi v pátek oznámil, že pod vlivem pandemie koronaviru zakázal na území města do 30. června všechny veřejné akce a to včetně sportovních utkání. Verdikt se tak přímo dotýká i hokejových Flames.
„I kdybychom byli na konci června v situaci, že se čísla pozitivních případů snižují, nebylo by rozumné říct: ‚Hej, všichni, pojďme nahrnout 17, 20 či 35 tisíc lidí na jedno místo.‘ Z hlediska veřejného zdraví to očividně není dobrý nápad,“ cituje Nenshiho slova The Canadian Press.
Rozhodnutí se dotkne také mančaftu CFL (Canadian Football League), druhé nejpopulárnější soutěže v Kanadě. Tamní Stampeders již odložili svou květnovou přípravu.
Tři a půl miliónová Alberta evidovala k pátku 1 075 potvrzených případů nemoci COVID-19 a 18 úmrtí na tuto chorobu.
NHL ligu v březnu přerušila, zároveň ale požádala týmy, aby zjistily dostupnost svých arén až do pozdního léta.
„Věříme, že pokud to bude nutné, tak můžeme hrát i v srpnu. Když nebude jiné cesty, najdeme způsob, jak tento scénář naplnit,“ nechal se nedávno slyšet zástupce komisionáře Bill Daly.
Podobné nařízení jako v Calgary bylo tentýž týden vydáno také v Torontu. Podle vyjádření představitel města se však netýká sportovních zápasů.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -