- Reklama -

Postupové scénáře pro 5. duben

- Reklama -

Šest hracích dnů do konce základní části, pět volných míst pro play off. Zatímco z prvního ubyde po dnešku pouze jedna šestina (nebereme v úvahu velmi nepravděpodobnou možnost, že by se některý zápas odkládal na příští týden), ve druhém případě můžou počty klesnout o víc než polovinu. O vstupenku do vyřazovacích bojů hrají v úterý večer Tampa Bay, NY Islanders a Minnesota.
Na západě zůstává nezodpovězený poslední otazník: budou to Wild nebo Avalanche? Colorado ztrácí pět bodů a představí se ještě třikrát, takže Divoši se v případě dnešního vítězství nad San Jose už nemusí na nic ohlížet. Jestliže Laviny prohrají, stačí Divochům bod; pokud klub z Denveru padne s Nashvillem už v základní době nepotřebuje Minnesota ani ten.
Lightning na druhém a Boston na čtvrtém místě Atlantické divize mají stejný odstup jako výše zmiňované celky na západě, Bleskům navíc hraje do karet lepší bilance ROW (výhry v základní době a v nastavení. Dnes jim tedy stačí získat s Rangers bod, případně jakákoliv ztráta Medvědů s Carolinou.
Ostrované v Metropolitní divizi jsou stále ještě ve hře o přímé postupové příčky, ale jistotu účasti ve vyřazovacích bojích můžou získat i přes divokou kartu. Dostanou se k ní, pokud z dnešního duelu s Washingtonem vytěží alespoň stejný počet bodů jako Boston z již avizovaného utkání s Hurikány.
Florida už si postup zajistila dříve. Pokud dnes porazí Montreal a Tampa současně prohraje s Rangers nebo pokud Panteři získají jeden bod a Blesky žádný, oslaví Jaromír Jágr se spoluhráči divizní titul.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -