- Reklama -

Pozvedl mě na vyšší úroveň. Chci ho ještě vidět hrát, říká o Jágrovi Barkov

- Reklama -

Přál si příští sezónu odehrát s Jaromírem Jágrem, ale nebude mu to umožněno. Teď si aspoň přeje, aby české veterán ještě pokračoval. „Doufám, že někde podepíše,“ řekl Aleksander Barkov. „Ať už to bude v NHL, v KHL nebo v Česku nebo kdekoli, chci ho ještě vidět hrát,“ doplňuje finský forvard.
Jágr ale zatím smlouvu nemá. Nové působiště vyhlíží už od konce června, kdy mu na Floridě dali najevo, že s ní víc nepočítají. 1. července se stal neomezeně volným hráčem. Když se nedávno objevil na rozlučce Martina Havláta, upřesnil aktuální stav: „Je tam pár týmů, které projevily zájem, ale není to nic konkrétního.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Pokud by nesehnal angažmá v NHL, vypadá to, že dá přednost působení na Kladně. Podle vlastních slov by odtud mohl kdykoli odejít za moře, pokud by třeba v průběhu sezóny přišla nějaká nabídka. Znamenalo by to hrát až druhou nejvyšší tuzemskou soutěž. Podle vlastních slov se mu nejlépe jedná právě s Kladnem. Prý je tam rozumný majitel, neztrácí český veterán smysl pro humor.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Barkov přiblížil, že naposledy mluvil s Jágrem na Floridě krátce po skončení sezóny. Ještě než odletěl domů do Finska. Tehdy si myslel, že se Jágr určitě objeví u Panterů také v příští sezóně. Strávili vedle sebe něco přes dva roky. Konec zkušeného parťáka na Floridě ho mrzí.
„Lhal bych, kdybych řekl, že ne, protože mi opravdu honě pomohl. Bez něj bych nikdy nebyl ve stejné situaci,“ říká Barkov. „Když přišel, pozvedl jsem svou hru na vyšší úroveň. A určitě to tak měl každý v týmu. Moc pomohl každému v mužstvu, je to jeden z nejdůležitějších hráčů mé kariéry.“
Embed from Getty Images
Na začátku září mu bude teprve dvaadvacet let. Průlomovou sezónu zažil předloni 2015-16, kdy zářil s Jonathanem Huberdeauem a právě s Jágrem. Společně tehdy pomohli Panthers do play off a k prvnímu místu v Atlantické divizi.
„Naučil jsem se hodně, hrát různě v různých situacích a chovat se víc jako profesionál,“ říká znovu k souhře s Jágrem. „Ještě než přišel, choval jsem se jako profík, ale on mě dostal na další úroveň. Taky mě naučil jinak milovat tuhle hru, protože nikdo ji nemiluje jako on. Když vidíte, jak si dělá věci po svém, snažíte se je od něj odkoukat a dělat to stejně, protože vidíte, že to pomáhá.“
Jágrova láska ke hře prý byla nakažlivá. „Sledujete ho a přemýšlíte, jak to dělá, že je v lize celou věčnost. Má spoustu rekordů a pořád tu hru miluje a chce být lepší. Ne kvůli rekordům nebo těmhle věcem, prostě chce hrát, chce pomáhat všem na týmu, chce vyhrávat. Chce vyhrávat v každé situaci, kdy se na ledě objeví. Když s ním hrajete, vidíte mu to na očích, snažíte se dělat stejné věci a pomáhá vám to,“ uzavírá vzpomínky na Jágra Barkov.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -