- Reklama -

Pracant Kämpf v Torontu zaujal. Kam povedou jeho další kroky?

- Reklama -

Když před dvěma lety GM Leafs Kyle Dubas přivedl Davida Kämpfa, fanoušci kanadského klubu nebyli zrovna u vytržení. Po dvou sezonách strávených v hokejové baště si však český útočník naklonil náročné fanoušky Javorových listů na svoji stranu a stal se jejich oblibencem.

Kämpf je poctivý dříč, který se neštítí černé práce. Má vysoké procento vítězných vhazování, je výborný směrem dozadu. Po letošním ročníku mu skončí smlouva na 1,5 milionu dolarů ročně a stane se neomezeným volným hráčem.

Od kterých klubů by pětadvacetiletý dříč mohl dostat nabídku?

Toronto Maple Leafs

- Reklama -

Už kvůli zmiňovaným důvodům výše, Toronto určitě zabojuje o svého defenzivního útočníka. Dost však bude záležet, jak dopadne letošní první kolo play-off, ve kterém Leafs změří síly s Tampou. Pokud přijde další kolaps v prvním kole play-off, v managementu klubu se budou dít velké věci a případné nové tváře nemusí být Kämpfovi nakloněny.

Pittsburgh Penguins

Po 16 letech a teprve podruhé ve své kariéře si letos Sidney Crosby nezahraje v play-off. Impozantní série postupů do do play-off skončila, doplatila na to trojice manažerů Ron Hextall, Brian Burke a Chris Pryor.

Aby Tučňáci byli v následujících letech stále konkurenceschopní, musí se dobře postarat o své tři hvězdy Sidneyho Crosbyho, Jevgenije Malkina a Krise Letanga. Hráč jako Kämpf, který je schopen vynulovat nejlepší útočníky soupeře by jim mohl velmi pomoci.

Detroit Red Wings

Pod vedením GM jdou Red Wings každým rokem nahoru. Letos však měli velké problémy v obranné fázi, dostávali příliš mnoho branek. V hierarchii klubu by se David Kämpf mohl stát centrem třetí formace za lajnami vedenými Dylanem Larkinem a Lucasem Raymondem.

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -