- Reklama -

Predators zůstávají před druhým zápasem pozitivní

- Reklama -

Odehráli výborný zápas, jen nebyli za svou snahu odměněni vítězstvím. Svého soupeře výrazně přestříleli, dokázali stáhnout tříbrankové manko, přesto nakonec padli. Poraženecká nálada ale po prvním utkání finálové série v kabině Nashville Predators nepanovala. Po tom, co hokejisté z města country v úvodním duelu předvedli, zůstávají sebevědomí. Dokázali si, že s úřadujícími šampiony se mohou měřit jako rovný s rovným. A nejen to. Preds byli schopni po většinu zápasu diktovat tempo zápasu. Proto není důvod věšet hlavy.
Hráči nebyli skleslí, nebrali první zápas jako promarněnou příležitost. Hodnotili ztracený duel z celkového pohledu a našli na něm řadu pozitiv. Jen to skóre jaksi neodpovídalo jejich představám. „Cítili jsme, že bychom určitě neměli prohrávat 3:0, tak špatní jsme nebyli. Samozřejmě, byl tam ten neuznaný gól, což nás štvalo. Oni se pak rozjeli a dali nám tři rychlé góly. My jsme se ale nikdy nevzdali. Věděli jsme, že se musíme sebrat, vyhrát druhou třetinu a pak taky třetí. Nakonec to bohužel nestačilo,“ popisoval atmosféru v šatně o první přestávce útočník Colton Sissons.
Odvolaný gól a následné tři branky v jejich síti sebedůvěrou Preds neotřásly. Hráči tušili, že si vykopali hlubokou jámu, ze které nebude snadné se vyhrabat, pořád ale věděli, že je před nimi spousta času na to, aby to dokázali. Stále zbývaly dvě třetiny hokejového zápasu. Podle slov samotných hráčů byl v kabině po první třetině klid. Žádná panika, žádné přehnané reakce na to, že tým najednou prohrává o tři branky.
Tým, který vstoupil do finále Stanley Cupu výhrou, se z poháru radoval v 78 procentech případů (od roku 1939, kdy se začal používat současný formát na čtyři vítězné zápasy). Statistiky tedy nedávají Nashvillu za současné situace zrovna velké šance na obrat v sérii. Při sledování úvodního duelu ale bylo každému jasné, že jsou to spíš Preds, kdo na ledě dominuje.
Svému soupeři povolili pouhých dvanáct střeleckých pokusů a dlouhých, předlouhých 37 minut nepustili na svého brankáře jedinou střelu! Také pokročilé statistiky dokládají, že Predátoři vynikali v držení puku (Corsi 58%). Není tedy žádný důvod po jednom prohraném utkání panikařit. Přesto si Predators uvědomují, že pokud chtějí myslet na celkový triumf, je potřeba dnes stav série srovnat.
„Prohrávat 3:0 proti obhájcům poháru a dokázat vyrovnat, to je zkušenost, na které můžeme stavět,“ říká P.K. Subban. „Jak jste mohli vidět, když do toho dáme všechno, zápas se vyvíjí v náš prospěch a kontrolujeme hru. Musíme v tom pokračovat. Nakonec je ale podstatné, že jsme mohli vést 1:0 a nevedeme, takže se musíme pořádně připravit na další zápas,“ dodal zadák, jehož úvodní gól finálové série rozhodčí odvolali kvůli ofsajdu.
„To je prostě hokej. Myslím, že jsme je skutečně přehrávali. Spoustu věcí jsme udělali dobře. Když budeme hrát tak jako dnes a vyvarujeme se některých chyb, máme velmi dobrou šanci. Jsem si jist, že v příštím zápase budeme lepší. Oni taky budou chtít hrát lépe. Musíme si z prvního utkání vzít to pozitivní a připravit se na další duel. Bude to ještě dlouhá série,“ předpovídá P.K. Subban.
„Mým úkolem je zastavovat puky. Jsem velmi zklamaný, že jsem nebyl schopen svému týmu pomoci,“ soukal ze sebe Pekka Rinne. Finský brankář vstupoval do finálové série s úspěšností zásahů 94,1% a průměrem inkasovaných branek 1,70. Úvodní duel se ale stal jeho noční můrou. Rinne, na kterého šlo pouhých dvanáct střel, pustil čtyři puky za svá záda.
„Nikdy nechceme prohrávat a dohánět třígólovou ztrátu jako dnes. Je potřeba, abychom spoustu malých věcí a detailů dělali lépe,“ uvědomuje si James Neal. „Je to těžké. Pochopitelně jsme chtěli, aby to dopadlo jinak. Odehráli jsme docela dobrý zápas a měli šanci ho vyhrát, ale teď na něj musíme rychle zapomenout,“ říká Roman Josi.
Když začínáte sérii play-off na soupeřově ledě, obvyklým cílem bývá uhrát ze dvou zápasů alespoň jedno vítězství. To se pořád může Predátorům podařit. Dnes večer budou mít šanci srovnat stav finále a získat výhodu domácího prostředí na svou stranu

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -