- Reklama -

Přednosti Chrise Kreidera? Střela, bruslení a fyzický hokej, shodují se spoluhráči i soupeři

- Reklama -

Americký hokejista Chris Kreider se dohodl s vedením New Yorku Rangers na novém čtyřletém kontraktu na celkem 18,5 miliónu dolarů. Vyhnul se tak arbitrážnímu řízení, které mělo rozhodovat o jeho platu.
„Snažím se zlepšovat každý den a vím, že mám pořád na čem pracovat. Chci zlepšovat své výkony, bez toho by to nemělo smysl hrát,“ míní levý křídelní útočník, který si ročně přijde na 4,625 miliónu dolarů.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Majitel zlata (2010) a bronzu (2011) ze světového šampionátu hráčů do dvaceti let má před sebou šestou sezónu v NHL a nikdy nehrál za jiný klub. V 248 zápasech nasbíral 129 kanadských bodů včetně 61 gólů. Rangers si jej vybrali v prvním kole draftu v roce 2009 z 19. pozice.
S výškou 191 cm a váhou 103 kg patří Kreider k nejlepším silovým útočníkům současnosti. „Chris je velmi nadaný a pracovitý hráč, který je obdařen velkým fyzickým fondem,“ chválí svého bývalého spoluhráče Derick Brassard (Ottawa Senators).
„Patří k fyzicky nejzdatnějším hráčům v lize, je to hodně rychlý bruslař s výbornou střelou. Rangers mohou být opravdu šťastní, že ho mají v týmu, protože takové hráče jen tak nenajdete,“ dodává osmadvacetiletý centr.


V poslední sezóně odehrál Kreider 79 utkání, ve kterých zaznamenal 43 bodů za 21 branek a 22 přihrávek. V pěti zápasech play off vstřelil dva góly. V počtu rozdaných hitů byl mezi Jezdci na druhém místě (177).
„Je to rychlý a jeden z nejlépe stavěných hráčů v NHL,“ chválí pětadvacetiletého rodáka z Boxfordu obránce Floridy Aaron Ekblad. „Rozdává tvrdé hity, hraje s obrovským nasazením. Je to velmi těžký soupeř,“ doplňuje jedním dechem.
S 15 minutami a 57 sekundami na ledě za zápas byl Chris Kreider v minulé sezóně šestým nevytěžovanějším útočníkem New Yorku Rangers.
„Podle mého názoru je to nejvýbušnější bruslař v historii NHL,“ uvedl na jeho adresu kanadský centr Dominic Moore. „Dokáže změnit hru, protože může všem ujet. Na ledě dělá úžasné věci, je to nabušený sportovec. Hráči jako on nerostou na stromech. Našel si cestu, jak být v téhle lize užitečný.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -