- Reklama -

Představujeme naděje pro draft 2018: Adam Boqvist

- Reklama -

Fanda NHLPo skončení finálových bojů se naplno rozjede příprava na příští ročník NHL. Toto období je neodmyslitelně spojené s draftem. Burza nadějí se letos uskuteční už po šestapadesáté a bude ji hostit Dallas. Náš server vám v příštích dnech a týdnech představí pět nejžhavějších kandidátů na titul nejslibnějšího hráče letošního roku. Začínáme profilem Švéda Adama Boqvista.
Draft se uskuteční 22. a 23. června. V loterii zvítězilo Buffalo, které tak bude volit první. Po Sabers je pořadí volby následující: 2. Carolina Hurricanes, 3. Montreal Canadiens, 4. Ottawa Senators, 5. Arizona Coyotes. Velkou šanci, že bude vybrán mezi prvními pěti, má v současnosti ještě sedmnáctiletý obránce Adam Boqvist.

Rodák z Falunu je před draftem trošku ve stínu, který na něj vrhá Rasmus Dahlin hodnocený jako největší příslib letošní burzy nadějí (alespoň tedy podle názoru The Hockey News). Metr osmdesát vysoký obránce s hokejkou napravo zaujal loni v létě na Memoriálu Ivana Hlinky, kdy získal osm bodů v pěti utkáních.
Jeho o dva roky staršího bratra Jespera si v loňském draftu zamluvili Devils ve druhém kole jako 36. v pořadí. Se sourozencem se Adam loni sešel i v seniorském týmu Brynäs, šikovný obránce v patnácti zápasech švédské ligy jednou asistoval. „Velmi dobře si rozumí s pukem, je dynamický a dělá velmi málo chyb v defenzivě,“ popsal jej jeden nejmenovaný skaut pro poslední číslo The Hockey News.
Odborníci jej popisují jako obránce, který přesně pasuje do dnešního způsobu hry. Je velmi dobrým bruslařem a nevýhodu v podobě drobnější postavy umí dobře vykompenzovat herním přehledem. Zajímavý se může jevit například pro Ottawu. Pokud nakonec zůstane kapitán Erik Karlsson, mohl by mladému Boqvistovi dělat mentora.



Malá perlička na závěr – Boqvist loni málem překonal Karlssonův výkon ve švédské juniorské lize, když dosáhl průměru 0.96 bodů na zápas. Erik Karlsson v jeho věku byl jen o setinku lepší. Potenciálně zajímavý by mohl být i pro Carolinu, která již má ve svém středu početnou švédskou enklávu.
Titulní foto: Flickr/Nathalie Andersson

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -