- Reklama -

Překvapení ve Washingtonu. Trenér Trotz opouští Capitals

- Reklama -

Fanshop týmu
Ze zámoří přišla v pondělí nesmírně překvapivá zpráva. Hlavní kouč Capitals Barry Trotz, který Ovečkina a spol. přivedl v uplynulé sezóně k premiérovému zisku Stanley Cupu, oznámil svůj odchod z klubu. Důvodem jsou pravděpodobně neshody ohledně finančních podmínek jeho nového kontraktu.
Pětapadesátiletý Trotz působil ve Washingtonu čtyři ročníky, během nichž dokázal s týmem kromě výše zmíněného Poháru dosáhnout také dvou prvenství v základní části soutěže. S Washingtonem postoupil pokaždé až do play-off.

„Po pečlivém zvážení a konzultaci s rodinou jsem dospěl k závěru, že odstoupím z pozice hlavního trenéra Capitals,“ uvádí rodák z Winnipegu ve svém prohlášení.

„Když jsem před čtyřmi roky do klubu přišel, dostal jsem jediný úkol – vyhrát Stanleyův pohár. Letos jsme to po parádní jízdě dokázali a oslavili to s našimi fanoušky. Chtěl bych poděkovat panu Leonsisovi, Dicku Patrickovi a Brianovi MacLellanovi za poskytnutí příležitosti trénovat v takovém skvělém klubu. Dále bych poděkoval i všem hráčům a zaměstnancům, kteří každý den usilovně pracovali na tom, abychom byli úspěšní,“ cituje Trotzova slova agentura AP.


Podle Pierra LeBruna z kanadské stanice TSN stojí za jeho koncem neochota vedení Capitals zaplatit lodivoda lavičky nad rámec klauzule uvedené v původním kontraktu.

- Reklama -


„Jsme velice zklámáni z jeho rozhodnutí, zároveň mu chceme poděkovat za služby, které v posledních čtyřech letech pro náš klub udělal… Barry je skvělý člověk a jsme vděční za to, že tu byl,“ stojí v oficiálním tiskové zprávě washingtonské organizace.
Titulní foto: Ross Hollebon

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -