- Reklama -

Přepište dějiny! Golden Knights jdou dál

- Reklama -

Vegas postoupilo hned ve své první sezóně do finále Stanley Cupu. Ligový nováček zvítězil v neděli na ledě Winnipegu 2:1 a finálovou sérii Západní konference vyhrál 4:1 na zápasy. Klub z pouště svým senzačním výkonem fascinuje hokejový svět a k tomu přepisuje historické statistiky NHL.
Golden Knights se stali teprve druhým expanzním týmem v historii, který ve svém inauguračním ročníku dosáhl finále. Před nimi to dokázali pouze St. Louis Blues v roce 1968.


Víkendové vítězství z nich učinilo také teprve třetí mančaft, jenž se stal jedním ze dvou nejlepších klubů již ve svém historicky prvním vystoupení v lize. Napodobili tak Toronto Arenas z roku 1918 a zmíněné St. Louis Blues.
Navíc pouze třem dalším franšízám se povedlo probojovat až do finále Stanley Cupu ve svém prvním play-off. Jednalo se o Montreal Maroons v roce 1926 (jejich druhá sezóna), Boston Bruins (jejich třetí sezóna) a Floridu Panthers (jejich třetí sezóna).


A ještě jedna statistika, která vypovídá o výjimečnosti téhle party. Vegas udělalo rozhodující krok k postupu do dalšího kola vždy na ledě soupeře – 4:0 v Los Angeles, 3:0 v San Jose a konečně 2:1 ve Winnipegu. Kroniky NHL pamatují pouze šest jiných týmů, jež ukončily tři série v „nepřátelském“ prostředí.


Nyní čekají Zlatí rytíři na výsledek bojů mezi Washingtonem a Tampou Bay. Dokáže je někdo z této dvojice zastavit?
Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -