- Reklama -

Přestupová uzávěrka se blíží. Kterým veteránům hrozí stěhování?

- Reklama -

Přestupová uzávěrka je letos naplánována na pondělí 21. března. Kterým hráčům hrozí, že budou ještě do té doby vyměněni do jiného klubu?

Jako každý rok, i letos se kluby NHL kolem 21. března rozpůlí na dva myšlenkové proudy. Na ty, kteří vyzbrojují na dlouhou cestu vyřazovacími boji a na poslední chvíli se snaží doplnit svoji soupisku o cenné „kusy“. Ti druzí se naopak snaží utrpět co nejmenší ztráty a často chtějí za své veterány mladé prospekty či volby v draftu.

Jedním z veteránů, který by se před 21. březnem mohl stěhovat, je brankář Philadelphie Flyers. Ani letos to zkrátka není rok Letců, plácají se u dna Metropolitní divize. Jedním z taháků pro play-off, jako zkušená výztuž může být brankář Martin Jones.

Ten sice letos nemá nijak zázračné statistiky – 3,56 branek na utkání a 90,1 % úspěšnost zákroků – nicméně při angažmá v San José nasbíral cenné zkušenosti. V sezoně 2015/2016 jako brankář číslo jedna dotáhl Žraloky až do finále. Ve 32 letech by se mohl stát vítaným prvkem v kabině ambiciózního týmu.

- Reklama -

Poslední šance?

Druhým známý veterán, jenž by mohl ještě „na stará kolena“ změnit dres, je Marc Staal. Ten druhým rokem působí v Detroit Red Wings, kde oživil kariéru a je asistentem kapitána Dylana Larkina. Alespoň si to myslí analytik TSN Chris Johnston.

Staal má však klauzuli o nevyměnitelnosti ve svém kontraktu, musel by tedy přijít opravdu zajímavý klub pro kanadského veterána. Detroit je na pomezí postupu do vyřazovacích bojů, vyloženě favoritem na delší cestu skrz play-off ale rozhodně není.

Pětatřicetiletému někdejšímu dlouholetému zadákovi NY Rangers po sezoně skončí smlouva, GM Red Wings Steve Yzerman se tak může snažit hodnotného veterána zpeněžit. Marc Staal stále čeká na svůj první Stanley Cup, svolí kvůli k trejdu z Detroitu?

Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -