- Reklama -

Price je zraněný, ale nejde prý o nic vážného. Velká šance pro Mikea Condona

- Reklama -

Montreal se na nějaký čas bude muset obejít bez služeb Careyho Priceho. Kanadský gólman utrpěl ve čtvrtečním utkání na ledě Edmontonu Oilers zranění v dolní části těla a podle lékařské diagnózy bude osmadvacetiletý rodák z Vancouveru chybět svému zaměstnavateli minimálně týden. V neděli o tom informoval kouč Canadiens Michel Therrien.
„Nemyslíme si, že je to něco vážného,“ uvedl Therrien na oficiálním webu montrealského klubu. „V pátek ráno si stěžoval na drobnou bolest. Lékaři nechtěli riskovat a nepustili ho na led. V sobotu se nechal vyšetřit a náš lékařský tým potom doporučil, aby si vzal týdenní zdravotní pauzu,“ vysvětlil.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Nejlepší hráč druhého týdne nové sezóny NHL úvodu letošní ročníku připsal v devíti zápasech sedm výher. Price v nich zaznamenal průměr 2,01 inkasované branky na zápas a úspěšnost zákroků 93,6 procenta. Ve dvou zápasech udržel čisté konto.
I díky formě olympijského vítěze ze Soči (2014) se montrealští hokejisté od úvodu sezóny drží na čele ligové tabulky. Ve třinácti zápasech nasbírali Canadiens 22 bodů a před druhým Dallasem (11 utkání) mají aktuálně čtyřbodový náskok. Z nasazeného tempa rozhodně neubírají ani po nucené absenci jedničky svého brankoviště.
„Nemělo by to trvat moc dlouho. Carey bude tvrdě rehabilitovat a poměrně brzy by se měl zase vrátit do sestavy,“ míní útočník Brendan Gallagher.
V posledních dvou utkáních nahradil Priceho nováček soutěže Mike Condon. Pětadvacetiletý Američan odchytal v letošním ročníku čtyři zápasy a pokaždé slavil vítězství. Zaznamenal v nich průměr 1,5 inkasované branky na zápas a úspěšnost zákroků 94,4 procenta.
„Condon je kvalitní brankář, který pro nás odvádí skvělou práci. Když zrovna nestojí v brance Carey Price, který je našim nejlepším hráčem, tak je to samozřejmě trochu jiné, ale Mike chytá skutečně dobře,“ pochválil Condona křídelník Canadiens Dale Weise.

Radost trenérům, spoluhráčům i fanouškům Habs udělal Condon naposledy včera večer v duelu s Winnipegem, jenž byl jeho prvním ve vyprodané aréně Bell Centre. Rodák z Needhamu v něm zastavil 18 z 19 střel a dovedl Habs k výhře 5:1.
„Bylo to neuvěřitelné,“ rozplýval se Condom po duelu s Tryskáči. „Před sezónou jsem tu (Bell Centre) chytal jen jako náhradník, ale teď v normální sezóně je to pořádně hlasité, ohromný zážitek.“
„Mike má naši plnou důvěru,“ řekl Weise. „Myslím si, že si tyhle chvíle skutečně užívá. Je to pro něj výborná příležitost odchytat několik zapásů za sebou a ukázat svoje schopnosti. A je na něm vidět, jak moc se na to těší.“

- Reklama -

Bude vás zajímat:


Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -