- Reklama -

Price překonal Roye a Plantea

- Reklama -

Hokejistům Montrealu se postupová osmička ve Východní konferenci v posledních týdnech poněkud vzdálila, přesto svěřenci kouče Claudea Juliena nic nebalí. Včera si připsali moc důležitou výhru, když po nájezdech přemohli hostující Vegas Golden Knights (5:4).



Pro Careyho Price, který předvedl jednatřicet úspěšných zákroků, to byla čtvrtá výhra v řadě a celkově dvacátá v sezóně. Tímto výkonem se rodák z Anahim Lake zapsal do historie slavného klubu.
Na metu dvaceti vyhraných zápasů za sezónu dosáhl už podesáté v kariéře, což v dresu Canadiens žádný jiný gólman nedokázal. O prvenství se v této kategorii dosud dělil se dvěma legendami Habs – Patrickem Royem a Jacquesem Plantem.
Fanshop týmu
Oba zmiňovaní gólmani, kteří jsou společně s Kenem Drydenem považováni za nejlepší brankáře montrealské historie, zapsali devět sezón s minimálně 20 výhrami (v dresu Montrealu).
Mimochodem, právě Ken Dryden a další vynikající gólman Bill Durnan měli takových sezón „jen“ sedm (byť u Drydena za to může zejména brzký konec kariéry, jinak by jich bezpochyby bylo víc).
Když Price chytá tak, jako v poslední době, Montreal je úplně jiným týmem. Poté, co ve čtvrté sérii nájezdů vychytal Reillyho Smithe, bylo na něm vidět, jakou má z výhry radost. Nejen z osobního hlediska, ale především pro tým.


„Pro Careyho to byl hodně důležitý zápas. Moc chtěl vyhrát. Zvláště poté, co Vegas skórovalo dvakrát v posledních dvou minutách,“ prohlásil po utkání kouč Julien. „Ke konci zápasu nás hodně tlačili, ale jinak jsme hráli docela dobrý hokej. To si musíme přenést i do zbytku sezóny,“ řekl Price.
Šance na play-off pořád žije. Aby do něj Canadiens proklouzli, budou od svého gólmana ve zbytku sezóny potřebovat špičkové výkony. Ať už to ale letos dopadne jakkoli, Carey Price si stále více upevňuje pozici mezi nejlepšími brankáři předlouhé montrealské historie.

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -