- Reklama -

Přijít o olympiádu bylo těžké, tak doufám, že mi to SP trochu vynahradí, říká Stamkos

- Reklama -

Před dvěma lety připravilo Stevena Stamkose o místo v národním týmu pro olympijské hry v Rusku nepříjemné zranění. Nyní se mu už sen o účasti na turnaji, na němž budou hrát pouze nejlepší hokejisté světa, konečně splní. Na Světovém poháru v Torontu by měl útočník Tampy Bay patřit k hlavním oporám ofenzivy domácího celku.
Stříbrný medailista z mistrovství světa 2009 utrpěl zlomeninu holenní kosti 11. listopadu 2013 v utkání proti Bostonu, kdy smolně narazil do brankové tyče a ačkoliv dělal všechno možné, aby se zraněná noha doléčila do začátku olympiády, nakonec sledoval vítězné tažení javorových listů v Soči jen v televizi.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Po rehabilitacích pět hodin denně jsem si nepřál nic jiného, než vypadnout pryč. Viděl jsem zápas o zlato. Zápas, u kterého si přejete být. Ale já tou dobou byl na dovolené na Kajmanských ostrovech, kde byla i spousta jiných Kanaďanů, takže se hokej hodně rozebíral. Bylo těžké nebýt u toho a hrát, tak doufám, že mi to tenhle turnaj trochu vynahradí,“ říká kanonýr Tampy Bay.
Zdravotní potíže se Stamkosovi nevyhnuly ani v minulém ročníku NHL. Šestadvacetiletý centr chyběl Lightning v závěru sezóny, protože od 31. března byl mimo hru kvůli krevní sraženině v blízkosti pravé klíční kosti a vrátil se do hry v play off na jediný zápas. Nastoupil jen při porážce v rozhodujícím sedmém finále Východní konference s Pittsbughem.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

„Po skončení sezóny jsem přestal brát léky na ředění krve a testy ukázaly, že je všechno v absolutním pořádku. Cítím se dobře, trénuju naplno,“ ubezpečuje Stamkos, podle něhož přinese současný formát Světového poháru i s výběry Evropy a Severní Ameriky do třiadvaceti let možná ten nejkvalitnější hokej v historii.
„Pravděpodobně je to jediný turnaj, na kterém se sejdou nejlepší hráči z celého světa. Obvykle někteří hráči chybějí, protože se tam se svou reprezentací nedostanou, ať už se jedná o olympiádu, mistrovství světa nebo dřívější Světový pohár,“ míní rodák z Markhamu.
„V Týmu Severní Ameriky nebo Evropy je spousta kluků, kteří by jinak neměli příležitost na takovém turnaji hrát. Skutečně je to turnaj, na kterém se představí většina z nejlepších hráčů světa. V jiném formátu by to nebylo možné. Je to tedy svým způsobem unikátní. Myslím, že uvidíme nejkvalitnější hokej za hodně dlouhou dobu,“ uzavírá.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -