- Reklama -

Priorita číslo jedna, netají Flyers záměr udržet Voráčka

- Reklama -

cesivnhl-logo-150x150-3Jen pár minut poté, co Jakuba Voráčka zařadili do All-Star týmu sezóny 2014-15, přispěchal generální manažer Philadelphie Ron Hextall s ujištěním, že klub by si českého útočníka rád zavázal k dlouhodobé spolupráci. Vyjednávání by mohlo začít už koncem příštího týdne.
„Je to pro nás priorita, ale nemůžeme to řešit před 1. červencem. Jakmile za sebou budeme mít draft a prvních pár dnů po otevření trhu s volnými hráči, začneme,“ potvrzuje šéf Letců.
Voráček má před sebou poslední rok čtyřleté smlouvy s průměrným příjmem 4,25 mil. dolarů za sezónu (jeho plat v příštím ročníku bude činit čtyři a půl miliónu). K jednacímu stolu půjde zřejmě s představami o podobném kontraktu, jaký před dvěma roky uzavřel kapitán Philadelphie Claude Giroux. Tomu se během osmi sezón rozroste konto o 66,2 miliónu dolarů.
Kladenský odchovanec má své požadavky čím podpořit. S 81 body byl pátým nejproduktivnějším mužem uplynulého ročníku, s 59 asistencemi druhým nejlepším nahrávačem. Pokud jde o góly, tři sezóny po sobě se drží na hodnotě 22 branek (přesněji řečeno, v minulé ji o jednu překonal).
A sbírá také jednu poctu za druhou. O víkendu se stal vítězem Zlaté hokejky, v půli týdne ho ocenila zámořská soutěž. V historii Flyers je Voráček teprve devátým hráčem, který byl zařazen do All-Star týmu NHL. Před ním se to naposledy povedlo Johnu LeClairovi v roce 1998, který tím navázal na svůj triumf z roku 1995. Dalšími vyznamenanými byli Bernie Parent (1974, 1975), Bill Barber (1975), Bobby Clarke (1975, 1976), Mark Howe (1983, 1986, 1987), Pelle Lindbergh (1985), Eric Lindros (1995) a současný generální manažer Ron Hextall (1987).
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -