- Reklama -

Přiznání Natea Thompsona: Prvního panáka jsem si dal v 11 letech

- Reklama -

Fanshop týmuNate Thompson je zkušený veterán, jenž prošel kabinami Bostonu, Tampy Bay, New Yorku Islanders, Anaheimu, Ottawy, Los Angeles a nyní Montrealu. Kromě toho, že musel během své kariéry často objednávat stěhováky, také sváděl boj se závislostí na alkoholu a dalších drogách. Vše nedávno přiznal pro televizní stanici Sportsnet.
„Poprvé jsem se napil v jedenácti letech. Pamatuji si, že to byla vodka,“ začal pětatřicetiletý útočník své vyprávění.
Ve velkém začal pít v pubertě. „Pořádně se to rozjelo, když mi bylo tak šestnáct a byl jsem na střední. Nevím proč, ale najednou mi bylo strašně nepříjemné být sám sebou. Jediný způsob, jak se uklidnit a být se sebou spokojený znamenalo pít a brát drogy,“ popsal forvard Canadiens.
U občasného jointu a panáku to ale nezůstalo. „Na střední jsem k alkoholu přidal marihuanu. Zhruba okolo 25 se do toho přidaly další drogy – hlavně kokain, houbičky a další,“ svěřil se reportérce.
Dlouho se snažil, aby mu jeho závislost nezasahovala do práce. „Nikdy jsem do zápasu nenastoupil sjetý nebo opilý. Často jsem hrál s kocovinou. Tréninky, to byl jiný případ, ty jsem často absolvoval po užití různých drog,“ řekl o své rutině Thompson.



Domluva od kapitána
Všimli si někdy spoluhráči, že Thompson není úplně při smyslech? „Občas se to stalo. Když jsem byl v Anaheimu, tak za mnou přišel Ryan Getzlaf a ptal se mě: ‚Nate, co se děje? Je úplně v pohodě vyhledat pomoc. ‚Já mu ale odpověděl, že jsem ok a že se nemusí bát. Později jsme spolu kecali a já mu ukazoval nějaké fotky v mobilu a najednou mi tam vyskočily fotky různých drog. Neskutečně jsem se styděl. Ale ani tohle mě nezastavilo,“ vyprávěl o nejhorších časech.
„Byly dny, kdy jsem ani nešel do koupelny, protože jsem se nemohl vidět v zrcadle. Nechtěl jsem nutně umřít, ale opustila mě veškerá vůle žít,“ mrazivě vykládal hráč s téměř 750 starty v základní části NHL.
Na léčení se rozhodl jít až poté, co dostal ultimátum od své ženy. „Když jsem pil a fetoval, tak jsem pro to měl neustále nějaké výmluvy. Vždycky za to mohl někdo jiný. Možná až rok jsem neviděl svého syna. Bál jsem se, že by mě viděl v takovém stavu.“
Nate Thompson se nakonec rozhodl udělat správnou věc a jít se léčit. První, komu zavolal, byla jeho matka.
„Zeptala se mě, jestli chci skutečně pomoci nebo pokračovat v tom, co doteď dělám. Řekla mi, že nechce pohřbít svého syna, tahle slova mě neskutečně zasáhla“ svěřil se s nepříjemnou zkušeností.
Útočník Montrealu vyrazil mezi anonymní alkoholiky a nastoupil na úplně jinou cestu. Vrátil se ke své manželce a letos odehrál v dresu Canadiens 50 zápasů, ve kterých získal 10 bodů. Po sezoně mu skončí smlouva na milion dolarů ročně a stane se volným hráčem.

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -