- Reklama -

Pro fanoušky je John Scott hvězdou. Liga ho na Utkání hvězd (asi) nechce

- Reklama -

Když NHL na začátku prosince spouštěla hlasování o kapitánech pro All-Star Game, slibovala, že bude každé úterý zveřejňovat průběžné výsledky. Dva úterky už jsou za námi, ale fanoušci najdou na oficiálních stránkách pouze informaci o aktuálním pořadí (navíc není jasné, ke kterému datu, tedy jak hodně aktuální). Nikde nezjistí, kolik dostal který hokejista hlasů, jak velký má náskok před ostatními či jakou ztrátu na konkurenci.
Na základě veřejně dostupných informací by se v tuto chvíli stali lídry jednotlivých divizních výběrů Jaromír Jágr (Atlantická), Patrick Kane (Centrální), Alexandr Ovečkin (Metropolitní) a John Scott (Pacifická). A právě poslední jméno je zřejmě tím, které ligovým činovníkům zamotalo hlavy a odrazuje je od větší propagace fanouškovské ankety.
Bitkař Arizony se zařadil po bok Roryho Fitzpatricka a Zemguse Girgensonse, jejichž prostřednictvím v minulosti fandové dokazovali, že demokracie má častokrát hodně blízko k anarchii a přílišná volnost při naplňování soupisek Utkání hvězd bývá na škodu.
Na podporu „bezejmenného“ Fitzpatricka spustili recesisté v roce 2006 internetovou kampaň, která obránce Vancouveru vynesla až na třetí příčku mezi zadáky Západní konference, jen o 23 tisíc hlasů (z více jak půl miliónu) za druhým Nicklasem Lidströmem z Detroitu. Tenkrát se ještě vybíraly základní šestice, takže Fitzpatrick skončil na prvním nevoleném místě. Kanadský zadák nastupující v dresu Kosatek za minimální mzdu si nicméně dobře uvědomoval, jak kontroverzní by jeho účast byla, proto dopředu upozorňoval veřejnost, že pozvánku získanou takovýmto způsobem možná ani nepřijme.
Loňská Girgensonsova kauza je z trochu jiného soudku. Útočník Buffala sice v NHL také nepatřil mezi úplnou elitu, ale mezi hráči Sabres rozhodně patřil k těm kvalitnějším, jak dokládá čtvrtá příčka v kanadském bodování mužstva na konci základní části. Pouze fanoušci Šavlí by ale lotyšského olympionika na All-Star Game určitě nedotlačili, kdyby se nepřidaly tisícovky jeho krajanů doma v Evropě, kteří mu neúnavně posílali hlasy.
V případě Johna Scotta jde ovšem o kanadský žertík nejvyšší úrovně. 33letý forvard letos odehrál za Arizonu jen devět zápasů s bilancí 0+1. Zbylých 22 utkání sledoval pouze z tribuny. Na ledě tráví v průměru kolem šesti minut. A aby toho nebylo málo, už třikrát byl zařazen na listinu volných hráčů, naposledy včera.
V předchozích dvou případech o něho žádný z konkurenčních klubů neprojevil zájem a Coyotes si ho nadále ponechali při ruce u prvního mužstva. Co když to ale tentokrát dopadne jinak? Vybere si Scotta jiný tým a on se tak stane žhavým kandidátem na kapitána jiného divizního výběru (protože vede absolutní pořadí hlasování pro ASG)? Pošlou Kojoti Scotta na farmu a koncem ledna budou nuceni ho povolat nazpět, aby se vůbec mohl Utkání hvězd zúčastnit? Nebo dojde k trapné situaci, že NHL bude nucena výsledky ankety nějakým způsobem zamést pod koberec, aby nemusela přiznat, že současný systém hlasování dehonestuje kdysi hojně sledovanou exhibici ještě víc, než už je?
Možná John Scott stejně jako před devíti lety Rory Fitzpatrick usoudí, že každá legrace má své meze. Zatím se však zdá, že má celou věc „na háku“. Ještě včera zdobila jeho twitterový profil následující fotografie. Dnes už ji na něm nenajdete.
scott_twitter
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -