- Reklama -

Pro Halla je rok málo

- Reklama -

Útočník Taylor Hall by mohl po této sezóně setrvat v Arizoně. Trenér Yotes Rick Toccchet je přesvědčený, že „Kojoti“ jsou jedním z týmů NHL, se kterými 28letý Kanaďan zvažuje dlouhodobou spolupráci.
„Neříkám, že s námi určitě prodlouží, ale jsem si jistý, že jsme klub, o který má zájem. Zájemců o jeho služby ale bude hodně,“ řekl Tocchet v podcastu ESPN on Ice.
Hall přišel do Arizony loni v prosinci z New Jersey a v 35 zápasech za klub z Phoenixu nasbíral 27 bodů (10+27). V létě mu ale vyprší sedmiletý kontrakt na 42 miliónů dolarů a poprvé ve své kariéře se může stát nechráněným volným hráčem.
Vzhledem ke svým kvalitám se může stát na trhu s hráči žádaným artiklem.
„Říkal mi, že nechce podepisovat roční smlouvu a za rok znovu procházet celým procesem. Chce se konečně někde usadit. Bude mít hodně co zvažovat,“ dodal Tocchet.
Hall už po přerušení ročníku přiznal, že konec jeho kontraktu není dobře načasovaný. „Je to divný čas stát se volným hráčem. Ve světě i v lize panuje velká nejistota,“ sdělil tehdy kanadské stanici Sportsnet.
Pokud zůstane platový strop na současné hodnotě 81,5 miliónů, bude muset být generální manažer Coyotes John Chayka velmi kreativní, aby udržel Halla v týmu. Už v tuto chvíli má totiž na příští ročník „zablokovaných“ skoro 80 miliónů.
Hall nastartoval svou kariéru v Edmontonu, který jej v roce 2010 draftoval z prvního místa. Oilers jej ale v roce 2016 poslali k Devils, za něž dokázal v sezóně 2017/18 získat Hart Trophy pro nejužitečnějšího hráče soutěže.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -