- Reklama -

Proč P. K. Subban skončil v Montrealu?

- Reklama -

Obránce P. K. Subban před letošní sezonou v 33 letech ukončil svoji profesionální kariéru. Rodák z kanadského Rexdale rozšířil tým analytiků stanice ESPN. Nedávno se v podcastu The Pivot rozpovídal o tom, co bylo důvodem jeho odchodu z Montrealu po sezoně 2015/2016.

P. K. Subban měl v Montrealu, který jej v roce 2007 draftoval (druhá volba, 43. v celkovém pořadí), solidní pozici. Nosil „A“ pro asistenta kapitána a za sezonu 2012/2013 vyhrál Norris Trophy. Věnoval se místní komunitě, díky své extrovertní povaze byl oblíbencem fanoušků. I proto byl krok montrealského vedení nepochopitelný, když jej před sezonou 2016/2017 poslali výměnou za o čtyři roky staršího Shea Webera do Nashvillu.

„V Montrealu je to tradice, že vymění chlapa, který tak trochu přeroste tým. Co se stalo mně není z pohledu historie Canadiens nic výjimečného. Když jsem začínal svoji kariéru, budoval jsem si svoje jméno a značku. To se ukázalo jako problém, protože v klubu to viděli tak, že mě platí za to, abych byl hráčem Montrealu Canadiens. Jenže já jim říkal, ať zkusíme najít způsob, jak by obě naše značky mohly koexistovat,“ popsal Subban.

I proto se olympijský vítěz ze Soči musel pakovat směrem do Nashvillu, kterému ve své první sezoně pomohl k účasti ve finále Stanley Cupu. Ve městě country ale skončil po roce 2019 a poslední tři roky své kariéry strávil jako hráč New Jersey Devils.

- Reklama -

„Nikdy jsem se nepovažoval „jen“ za hokejistu. Vždycky jsem o sobě přemýšlel jako o osobnosti, která zrovna hraje hokej,“ doplnil své myšlenky Subban.

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -