- Reklama -

První Čech z kola ven. Filip Hronek nově patří Vancouveru

- Reklama -

Zvykli jste si vídat Filipa Hronka výhradně v červeno-bílé kombinaci? V tom případě si po dnešku budete muset zvykat na nový obraz. Detroit Red Wings totiž českého zadáka vyměnili do Vancouveru.

Hronek přitom letos podával většinu sezonu solidní výkony. Po 60 utkáních vyrovnal své dosavadní bodové maximum 38 bodů. A kdyby se v posledním zápase nezranil, nejspíše by poprvé v kariéře atakoval hranici 50 bodů.

Tu stále může překonat v dresu Vancouveru Canucks. „Kosatky“ pětadvacetiletého českého beka získaly za první volbu v letošním draftu, kterou původně drželi New York Islanders, a druhou volbu v nadcházejícím draftu. S Hronkem poslal Detroit do Kanady ještě svoji čtvrtou volbu v draftu 2023.

- Reklama -

Rodákovi z Hradce Králové ještě rok poběží smlouva na 4,4 milionu dolarů. Na svém kontě má Calder Cup a bronzovou medaili z posledního MS.

Podle posledních drbů by Hronek neměl být posledním Čechem, který se bude z organizace Red Wings před uzávěrkou stěhovat. Křídla prý nabízí ostatním týmům také Filipa Zadinu a Jakuba Vránu.

Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -