- Reklama -

První hattrick v kariéře. Benn zajistil Hvězdám body v St. Louis

- Reklama -

Sedmnáctkrát v kariéře byl Jamie Benn krůček od hattricku, nikdy na něj ale nedosáhl. Vyšlo to na osmnáctý pokus a vyšlo to v pravý čas. Dallas se rve o postup do play off a body ze St. Louis se mu hodí. Vždyť Bluesmani jsou druzí v Západní konferenci. Bennův hattrick přispěl k vítězství Stars 4:1 naprosto klíčovým způsobem.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Dva góly jsem dal v mnoha zápasech,“ řekl Benn. „Byla to úleva, že se to konečně povedlo.“
Dallas bojuje se zraněními. V sestavě chyběli Aleš Hemský nebo Tyler Seguin. Kapitán Jamie Benn splnil svou úlohu ideálním způsobem. „Snažil jsem se jen pomoct k vítězství, přišlo to v pravý čas,“ pokračovala první hvězda večera. „Vytvořil jsem na sebe tlak, abych svou hru zlepšil a udělal, co je třeba k vítězství. Prožíváme důležité období v roce. Všechno je to o dvou bodech.“
U všech tří branek Jamieho Benna asistoval Jason Spezza. Dallas tak z jedenácté příčky na západě ztrácí čtyři body na osmé San Jose v souboji o poslední divokou kartu opravňující ke vstupu do bojů o Stanley Cup. Žraloci prohráli s Nashvillem vysoko 1:5.

„Naše soustředění vycházelo tento večer ze snahy mít trochu víc energie od úplného začátku utkání,“ řekl Spezza. „Myslím, že to byl dobrý start, vlétli jsme na ně, přesně, jak jsme se bavili. Odvedli jsme dobrou práci. V tom byl rozdíl.“
Důležitý byl také výkon brankáře. Kari Lehtonen pochytal 27 puků, za záda pustil jediný. Na druhé straně Brian Elliott inkasoval z šesti střel třikrát, po vystřídání si jeho náhradník Jake Allen připsal patnáct zákroků, inkasoval už pouze jednou.
Benn skóroval dvakrát hned v první třetině. Ve 3. minutě vystřelil přesně z dálky. V 9. minutě mu nesobecky přenechal puk do šance Jason Spezza. Pouhých dvacet sekund potom zvýšil na 3:0 Cody Eakin a gólman Elliott odklouzal na střídačku. Hattrick završil Benn ve 24. minutě, kdy přesně pálil v přesilovce z pravého kruhu.


Mohlo by vás zajímat:

- Reklama -

„Myslím, že jsme odehráli skutečně dobré utkání,“ těšilo kouče Lindyho Ruffa. „Konstrukce naší hry byla výborná. Opravdu si myslím, že to byl jeden z našich nejlepších zápasů sezóny. Nezůstávali jsme zbytečně v naší obranné třetině. Hráli jsme rychle a vyhrávali jsme souboje speciálních formací.“

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -