- Reklama -

První výhru Capitals v sérii zachránil po Vaněčkově zranění veterán Anderson

- Reklama -

Úvodní zápas série mezi Washington Capitals a Boston Bruins neskončil pro mladého českého brankáře Capitals Vítka Vaněčka nejlépe. Jeho Washington se sice ujal vedení v sérii, sám mladý gólman musel z utkání kvůli zranění odstoupit.

K jeho zranění došlo koncem první třetiny, hned po vyrovnávací brance Jakea DeBruska. Bolestivá grimasa ve tváři českého brankáře, který se převaloval po obdrženém gólu v brankovišti, znamenala, že se veterán Craig Anderson postaví do branky v utkání play-off po téměř čtyřech letech.

Devětatřicetiletý Anderson, který za Capitals letos zatím odchytal pouze čtyři utkání v základní části zastoupil mladého Čecha. „Dalo by se říci, že jsem odpočatý. Když dostanete příležitost, musíte z ní vytěžit maximum. Není to nic nového, nejsem v podobné situaci poprvé. Je to skvělý pocit, být zase v centru dění,“ vysvětloval zanedlouho čtyřicetiletý gólman reportérům.

- Reklama -

Vítek Vaněček se zranil v dolní části těla a další podrobnosti ohledně jeho zranění pochopitelně nejsou vzhledem k probíhajícímu play-off známé. Anderson si naposledy zachytal ve vyřazovací části 25. května 2017 v sedmém utkání finále konference proti Pittsburghu.

„Nikdy to není jednoduché, když se hráč dostane do podobné pozice jako dneska Andy, on se toho ale nezalekl. Je vidět, že když každý den poctivě makáte, abyste v případě příležitosti byli ready. A tohle přesně dneska Craig předvedl,“ zhodnotil kouč Washingtonu Peter Laviolette.

Anderson podepsal kontrakt s Washingtonem jako zkušená záloha poté, co Henrik Lundqvist oznámil, že kvůli operaci srdce nebude moci nastoupit. Většinu sezony strávil v taxi squad jako zdravý náhradník připravený naskočit v případě potřeby. Na střídačce v play-off se ocitl kvůli tomu, že další gólman Capitals Ilja Samsonov byl v karanténě kvůli covidu.

Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -