- Reklama -

Půjde Babcock trénovat do Pittsburghu? S Crosbym by si rozuměl

- Reklama -

Trenér Detroitu Red Wings Mike Babcock má u Rudých křídel smlouvu na poslední sezónu a v NHL sílí spekulace na téma jeho budoucnosti. Jelikož se Babcock nikdy netajil svým respektem k Sidneymu Crosbymu, jedna z probíraných variant mezi lidmi je i přechod ke konkurenci do Pittsburghu.
Po pondělním přípravném zápase mezi Penguins a Red Wings v Consol Energy Centeru Babcock svoje vazby na kanadskou hokejovou superstar nijak neskrýval. K možnosti jejich spojení přiznal: „Ano, jednou jsem o tom se Sidneym mluvil.“
Oba si dokonce našli chvilku, aby spolu pohovořili po utkání, o možnosti trénovat Pens prý se ale teď nebavili. Dobře se znají z kanadské reprezentace. Crosby je autorem zlatého gólu z finále olympijských her 2010 ve Vancouveru, pod Babcockem si zahrál, dokonce jako kapitán, také na poslední olympiádě v Soči. Oba výběry javorového listu trénoval právě Mike Babcock.
Jeho obdiv ke Crosbymu je jedním z důvodů, proč lidé nepřestávají spekulovat o možnosti, že by se oba sešli v jednom klubu NHL. „Asi to bude jedna z těch věcí,“ zasmál se kouč. „Já ale pracuju pro Red Wings. Jsem tady šťastný.“
Trenér Detroitu se stihl v Consol Energy Centeru pozdravit také s druhou ikonou pittsburghského hokeje, Jevgenijem Malkinem. Ruský hokejista zatím netrénuje kvůli blíže nespecifikovanému zranění. S koučem Wings se potkal v zázemí, kde si potřásli rukou.
Sidney Crosby přiznal, že se Babcockem na možnost spolupráce na klubové úrovni opravdu bavili, ale spíš v nadsázce. „Jednou jsme na to téma žertovali,“ řekl kapitán Pens. „Řekl mi: ‚Tak jsem slyšel, že tě budu trénovat v Pittsburghu.‘ Zasmáli jsme se tomu. Vypadá to, že každý ví, co bude dělat. Já myslím, že zůstane v Detroitu. Každý si ale myslí něco jiného o tom, kam půjde.“
Dodejme, že Pittsburgh vyměnil po sezóně generálního manažera i trenéra. Raye Shera vystřídal od této sezóny ve funkci hlavy organizace bývalý manažer Caroliny Jim Rutherford, Dana Byslmu nahradí na lavičce Pens Mike Johnston.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -