- Reklama -

Půltucet v Torontu, stíhačka v Anaheimu

- Reklama -

Šest gólů vstřelili hokejisté Toronta soupeřům z Bostonu, o čtyři se postarali členové první formace. Phil Kessel skóroval dvakrát, Tyler Bozak s Jamesem van Riemsdykem zaznamenali po brance a dvou asistencích. Jonathana Berniera na druhé straně překonal pouze Dennis Seidenberg. Maple Leafs přerušili pětizápasovou vítěznou sérii Bruins a přeskočili je v tabulce Atlantické divize, oba celky mají na 3. a 4. místě po dvaceti bodech.
Prakticky rozhodnuto bylo už do poloviny utkání, vlastně ještě o něco dříve. Když ve 24. minutě využil Bozak hned první přesilovku Javorových listů, domácí vedli 4:0 a Tuukka Rask mířil na lavičku. O šest minut později přivítal jeho náhradníka Svedberga van Riemsdyk, opět při početní výhodě.
Třetí úspěšnou přesilovku sehráli muži v modrých dresech v závěrečné třetině, mezitím se prosadil již zmiňovaný Seidenberg. Bernierovi napočítali celkem 25 zákroků.
Bruins nastoupili podruhé v řadě bez Davida Krejčího, kterého trápí zranění v dolní části těla. Protože český útočník s mužstvem ani necestuje, není pravděpodobné, že by se objevil v sestavě pro dnešní duel v Montrealu. Jediný z krajánků v akci, torontský zadák Roman Polák, včera nebodoval.

Kačerům patřil závěr

V kalifornském derby mezi Anaheimem a Los Angeles se dlouho zdálo, že body poputují pryč, jenže domácí Ducks do poslední chvíle nesložili zbraně a byli za svoji houževnatost odměněni. Třikrát prohrávali o dvě branky, ale dvěma trefami v posledních šesti minutách základní hrací doby si dokázali vynutit prodloužení a nakonec i  nájezdy. V nich korunoval Ryan Kesler svůj celovečerní výkon (2+1) a zajistil Kačerům vítězství 6:5.
V 10. minutě Anže Kopitar poprvé v NHL proměnil trestné střílení (předtím během devíti sezón dvakrát zklamal), ale na konci při nájezdech to nezopakoval. Mariánu Gáboríkovi se vedlo lépe, byl jediným úspěšným exekutorem Králů při nájezdech a mířil přesně i ve 48. minutě v klasické herní situaci. Na branku slovenského útočníka navázal devět minut před sirénou Justin Williams. Když v této sezóně Los Angeles vedlo po dvou třetinách, dovedlo zápas vždy do vítězného konce, včera to ale nezvládlo.
V čase 54:20 prokličkoval Ryan Kesler obranou hostů a když mu zablokovali jeho pokus o nahození, objel Quickovu svatyni a zasunul z druhé strany. O čtyři minuty později sklepl kapitán Ryan Getzlaf ránu Devantea Smith-Pellyho od levého mantinelu a bylo srovnáno.
Anaheimu tak znovu patří první příčka v Pacifické divizi i v celé lize, ze sedmnácti startů vydoloval 25 bodů. Kings jsou o pět bodů za ním, ale mají utkání k dobru.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -