- Reklama -

Pyrrhovo vítězství. Dallas přišel o Seguina a Hemského

- Reklama -

Vyhráli 2:0, čímž snížili svoji ztrátu na postupové příčky Západní konference na tři body. V Dallasu ale po zápase s Floridou počítají spíš ztráty, protože ty se mohou ve stíhací jízdě o play off projevit hodně výrazně. Kvůli zranění nedokončil utkání třetí nejproduktivnější muž soutěže Tyler Seguin ani další útočníci Aleš Hemský a Patrick Eaves.
„Pokud jde o zranění, byl to pro nás tvrdý večer. Tylera čekají další vyšetření v sobotu, po nich budeme vědět více, ale vypadá to na delší pauzu. Aleš nám také bude nějaký čas chybět. Eaves jede do nemocnice na rentgen, měl zraněnou hlavu už dříve, takže máme trochu obavy,“ shrnuje situaci hlavní kouč Lindy Ruff.
Seguin opouštěl kluziště sedm minut před sirénou, když ho na modré čáře v rozporu s pravidly podrazil Dmitrij Kulikov. Obránce Panterů byl za svůj zákrok vykázán do kabin, trenér Gerard Gallant se proti výroku rozhodčích neohradil ani slůvkem.

„Bylo to posouzené správně. Pět minut a do konce utkání, není o čem diskutovat. Netroufám si odhadnout, jestli to nebude řešit i disciplinární komise,“ říká Gallant.
Seguinovi spoluhráči by záležitost předložili trestnímu tribunálu k rozhodnutí ihned. „Byl to od jejich obránce zbabělý zákrok. Tyler zrovna rozehrál puk a Kulikov po něm vyjel a trefil ho kolenem. Tohle do hokeje nepatří,“ hřímá útočník Vernon Fiddler.
V přesilovce, která následovala po Kulikovově faulu, přišli Stars o dalšího muže. Patricka Eavese stínícího před Montoyou zasáhla do hlavy střela spoluhráče Johna Klingberga. „Schytal pořádnou ránu,“ komentoval ztrátu dalšího z forvardů Lindy Ruff.

Aleš Hemský toho z trojice nových marodů odehrál nejméně. Odstoupil už v osmé minutě po třech střídáních kvůli nespecifikovanému zranění v dolní části těla.
Už do včerejšího zápasu nastoupily Hvězdy bez suspendovaného Antoinea Roussella (jeho místo zaujal právě Fiddler), před sobotním utkáním v Denveru budou muset z farmy povolat minimálně další dva hráče.
„Už jsem během své trenérské kariéry zažil, že takováhle nepřízeň osudu vás naopak může posílit,“ přeje si Lindy Ruff. „Šanci dostanou další. Nebudeme se na nic vymlouvat. Když kluci volají po lepší příležitosti, tady ji mají. Tak ať ji chytnou a ukážou se.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -