- Reklama -

Quintal novým ligovým šerifem

- Reklama -

Ve zkušebním období se osvědčil, ode dneška se může své práci věnovat naplno. Bývalý obránce Stephane Quintal, který po dubnovém odchodu Brendana Shanahana do managementu Maple Leafs dohlížel v NHL na disciplínu, byl uveden do funkce viceprezidenta pro hráčskou bezpečnost.
„Od začátku sezóny 2011-12, kdy bylo oddělení založeno, Stephane Quintal obětavě plnil jeho poslání. V posledních měsících prokázal, že je vhodným kandidátem, pod jehož vedením se oddělení posune dál,“ odůvodnil volbu komisař soutěže Gary Bettman. Vedení NHL podle jeho slov prověřovalo i další adepty, ale Quintal se ukázal být nejpovolanějším.
Někdejší řízný zadák Montrealu a dalších pěti klubů NHL je živým důkazem tvrzení, že z napraveného zločince je nejlepší strážce zákona. V zámořské soutěži odehrál Quintal v období 1988 až 2004 přes tisícovku zápasů, v nichž si sice připsal do statistik pouze 243 bodů, zato nasbíral 1320 trestných minut. Po skončení aktivní  kariéry si od hokeje dopřál oddych, Shanahanovu nabídku přijal před třemi lety v listopadu.
„Brendan Shanahan založil a tři roky vedl vysoce funkční oddělení. K jeho nejdůležitějším rozhodnutím patřilo angažování Stephanea Quintala jako člena svého dozorčího týmu,“ konstatuje Gary Bettman.
„Maturitní zkoušku“ složil rodák z quebeckého Boucherville letos na jaře, kdy dostal po Shanahanově rezignaci disciplinární komisi na starost zatím jen na dočasné bázi. Musel řešit především případ faulu kolenem v podání Matta Cookea na coloradského útočníka Tysona Barrieho. Sedmizápasový trest, který hráč Minnesoty obdržel, byl podle mínění některých expertů příliš mírný.
„Při vedení oddělení v době, kdy dochází k nejintenzivnějším a nejsledovanějším bojům – tedy během posledního víkendu základní části a v play off – Stephane ukázal, že je připraven čelit výzvám,“ tvrdí Bettman. „Jsem si jistý, že je správným mužem pro tuhle práci.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -