- Reklama -

Radikální změna. Evropský hokej se přiblíží tomu zámořskému

- Reklama -

Prezident IIHF René Fase by rád viděl příští mezinárodní akce na úzkém kluzišti, které je typické pro Spojené státy a Kanadu. Zprávu přednesl v sobotu na tiskové konferenci ve Vancouveru.
„Naším cílem je dosáhnout toho, aby se na Hrách v Pekingu 2022 hrálo na užším ledě…to samé platí pro mistrovství světa 2022 ve Finsku,“ přednesl Fasel přítomným novinářům.

„Cílíme k tomu, abychom v budoucnu měli stejné rozměry jako v Severní Americe,“ dodal první muž světového hokeje.
Juniorský šampionát 2019 se konal v Kanadě na hracích plochách parametrů NHL a Fasel věří, že se jedná pro tento turnaj o ideální velikost. „Malý led je pro mistrovství světa juniorů perfektní,“ uvedl jeden z důvodů, který jej přivedl k myšlence přenést tato měřítka i do Evropy.
Standardní ledová plocha v NHL je 61 metrů dlouhá a 26 metrů široká. Na Starém kontinentě je led u zhruba čtyři a půl metru širší.



Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -