- Reklama -

Rangers se zlobí. Wilson se zase předvedl

- Reklama -

Už je to tu zase. Nechvalně známý útočník Washingtonu Tom Wilson je opět v centru pozornosti a zdá se, že tentokrát zašel opravdu daleko a překročil všechny meze. Ve včerejším vyhroceném utkání mezi Capitals a Rangers se strhla pořádná mela poté, co Wilson napadl na zemi ležícího Pavla Bučněviče.

Fandové Washingtonu na sociálních sítích zákrok obhajují s tím, že Bučněvič zajel do jejich gólmana Vítka Vaněčka. Wilson se prý jen snažil chránit svého brankáře. Nicméně Bučněvič v té chvíli ležel na břiše a nemohl se bránit. Wilson měl svou hokejku pod jeho krkem a uštědřil mu ránu zezadu do hlavy.

Svého spoluhráče pochopitelně přijeli bránit hráči Rangers, jako první Ryan Strome. Když se Wilson vrhnul na něj, přispěchal na pomoc Artěmij Panarin. A to vskutku není žádný rváč. Wilson s Panarinem nevybíravě hodil o led a jak je vidět ze zpomalených záběrů, ještě před tím jej chytil za vlasy.

Při sledování zpomalených záběrů doslova tuhne krev v žilách, tohle mohlo pro ruského šikulu dopadnout opravdu hodně špatně, pokud by na led nedopadl ramenem, ale hlavou. Jisté je, že se do utkání už nevrátil kvůli „zranění v dolní části těla“. Informace o jeho aktuálním zdravotním stavu zatím nejsou k dispozici.

- Reklama -

Wilson si byl moc dobře vědom toho, co dělá. A musel si být vědom své výškové a váhové převahy nad Panarinem. Tenhle atak byl veden s jednoznačným úmyslem zranit soupeře a oddělení pro hráčskou bezpečnost jej nepochybně podrobně prozkoumá.

„Všichni jsme to viděli. V našem sportu jsou určité hranice, které by neměly být překročeny. Tohle postrádá jakýkoli respekt ke hře, k hráčům. Jedna z hvězd ligy mohla být velmi vážně zraněna. Všichni to viděli. Bohužel to u něj (Wilsona) vidíme často,“ hřímal kouč Jezdců David Quinn. „Nulový respekt. Bylo to otřesné. Nevím, proč mne to u něj překvapuje,“ komentoval situaci Mika Zibanejad.

Za své počínání obdržel Wilson od rozhodčích trest na 2+2+10 minut, nicméně do utkání se mohl vrátit a nakonec se při výhře 6:3 zapsal i do střelecké listiny. To Panarin se do utkání nevrátil a podle slov kouče Quinna to pro jeho tým byla velká ztráta. Nicméně, jak uvedl Quinn, by se snad nemělo jednat o vážnější újmu na zdraví.

Nejedná se o Wilsonův první prohřešek v této sezóně. Už v březnu byl suspendován na sedm zápasů za hit na obránce Bostonu Brandona Carla. Někteří novináři se jej tehdy zastávali, že jen doplatil na svou špatnou pověst a trest si nezasloužil. Jednalo se o jeho pátou suspendaci v kariéře a je velmi pravděpodobné, že nyní přijde šestá. A mnozí volají po skutečně exemplárním trestu.

Kouč Washingotnu Peter Laviolette situaci zlehčoval. „Myslím, že to byla jen běžná strkanice, fyzická hra. Začalo to v brankovišti a pár kluků se do toho zapojilo. To se stává,“ bagatelizoval incident Laviolette.

Po tvrdém trestu volá i známý novinář listu New York Post, Larry Brooks. „Už toho bylo dost. Suspendoval bych ho na zbytek sezóny, včetně celého play-off. A před příští sezónou by měl žádat o to, aby ho liga vzala na milost. Komisionář by měl konat. Je to na Vás, pane Bettmane,“ vyzval.

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -