- Reklama -

Rangers ukončili sérii šesti domácích proher v play-off v řadě a srovnali sérii s Habs

- Reklama -

Newyorští Rangers dokázali poprvé od 16. května 2015 vyhrát zápas play-off v Madison Square Garden. Po šesti prohrách v řadě před vlastními fanoušky zdolali Montreal Canadiens 2:1. Do Kanady se série vrací za nerozhodného stavu 2:2.
Vítěznou trefu obstaral v 25. minutě Rick Nash, vyhlášený první hvězdou večera. K triumfu 23 úspěšnými zákroky přispěl i brankář Henrik Lundqvist.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Odehráli jsme bezesporu nejlepší zápas v sérii. Po prohře ve třetím mači to bylo těžké, ale věděli jsme, že potřebujeme nastoupit s větším úsilím. Pořád si myslím, že třetí třetina mohla být lepší, mohli jsme vytvořit něco navíc. Na druhé straně musíme uznat jejich kvalitu. Hráli tvrdě,“ prohlásil Nash.
„Byli zoufalí. Drželi se svého herního plánu. Musíte jim vyslovit uznání, předvedli velmi dobrou hru,“ tvrdí montrealský gólman Carey Price.
„Podle mě jsme jen vyhazovali puky. Nehráli jsme tak dobře jako posledně. Místo toho, abychom lépe drželi kotouč, jsme ho jen vyhazovali, což vedlo k mnoha zakázaným uvolněním. To samé s vhazováním, byla tam spousta ztrát, potřebovali jsme lépe držet puk,“ hodnotí utkání kouč Canadiens Claude Julien.
Vítězný zásah Ricka Nashe

Série mezi Habs a Jezdci je primárně o souboji Price vs. Lundqvist. Dokazují to i statistiky – v úvodních čtyřech zápasech padlo jen šestnáct branek. Strážce branky Montrealu si drží úspěšnost zákroků na 94,2 %, jeho švédský protějšek je dokonce o dvě desetiny lepší.
„Dva nejlepší gólmani na světě stojí tváří v tvář. Vím, že byli frustrovaní, zejména po posledním duelu. Také jsme byli frustrovaní. Tým, který se s tím vyrovná a stará se jen o to, co bude následovat, obvykle dojde na vrchol. Musíme se lépe držet našeho plánu a věřit mu, když se nám zrovna nebude dařit. Musíme věřit tomu, že se prosadíme,“ myslí si kapitán kanadského celku Max Pacioretty.
V táboře Rangers panovala díky povedenému výkonu spokojenost.
„Věděli jsme, jak jako tým máme odpovědět a přesně to jsme dnes udělali. Dokázali jsme to i v minulosti. Bavili jsme se o lepším držení puku a to jsme podle mě zvládli. Hráli jsme lépe. Vytvořili jsme si šance,“ chválí výkon svého mužstva lodivod Rangers Alain Vigneault.
„Když hrajeme na maximum, dává nám to šanci na vítězství. Neznamená to, že pokaždé uspějeme, ale tu možnost si dáváme sami. A i nadále budeme mít šanci, pokud budeme hrát rychle a důrazně,“ uzavírá kapitán New Yorku Ryan McDonagh.

- Reklama -
Jan Kadeřábek
Narozen v roce 1993. Absolvent bakalářského oboru Marketingová komunikace a PR na FSV UK. V současnosti studuju žurnalistiku, první ročník magisterského oboru. O hokej se zajímám od 8 let. Díky dlouholetému zájmu o NHL jsem se rozhodl napsat bakalářku na téma „Marketing NHL v letech 2005–2015“. Kanadsko-americká soutěž mě fascinuje především svou úžasnou historií. Aktivně se věnuji karate a běhu, rád čtu a jsem velkým fanouškem rockové hudby, především Guns N‘ Roses, Bruce Springsteena, Rolling Stones, U2, Kiss, Bon Jovi a dalších. Jsem autorem knihy Guns N' Roses: Příběh nejslavnějšího turné, která vyšla v září 2016. Publikace se zabývá nejúspěšnějším obdobím kapely, roky 1989 až 1994.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -