- Reklama -

Rask se vrátil vítězně, Pastrňák má další hattrick

- Reklama -

Boston si včera na domácím ledě poradil s Philadelphií v poměru 3:2. Pod výhrou je největší měrou podepsán David Pastrňák. Pětadvacetiletý rodák z Havířova byl autorem všech tří bostonských branek.

Po dvou asistencích zaznamenali Charlie McAvoy a Brad Marchand, finský gólman Tuukka Rask předvedl při svém premiérovém startu v tomto ročníku pětadvacet úspěšných zásahů.

„Bylo to velmi emotivní. Už je to dlouho, co jsem chytal naposledy. Bylo úžasné cítit tu podporu fanoušků. Cítil jsem se jako doma,“ říkal po zápase Fin. „Vypadal dobře,“ pochválil výkon svého gólmana kouč Bruce Cassidy.

Bruins si v zápase vypracovali zásluhou Pastrňáka dvoubrankové vedení, a i když dovolili svému soupeři vyrovnat, definitivní rozhodnutí si vzal na starost opět český útočník.

- Reklama -

Ten vlétl do zápasu ve velkém stylu. Poprvé se trefil už ve druhé minutě a v čase 5:27 už měl na kontě dva zásahy. Druhá branka padla v přesilovce, stejně jako ta vítězná v čase 36:45, kterou Pasta vstřelil při hře pěti proti třem.

Byl to pro něj už jedenáctý hattrick v základní části NHL. Zajímavostí je, že předchozí dva, v únoru 2021, vstřelil proti stejnému soupeři, tedy Philadelphii. Ten poslední dal ve venkovním zápase u Lake Tahoe.

Po slabším období se Pastrňák rozehrál do parádní formy. V posledních čtyřech zápasech nasázel celkem sedm gólů. Pouze šest křídel v historii zvládlo více třígólových zápasů do věku 25 let – Mike Bossy (NYI), Rick Martin (BUF), Jari Kurri (EDM), Glenn Anderson (EDM), Bobby Hull (CHI) a Charlie Conacher (TOR).

V klubovém žebříčku mu patří čtvrté místo. Více hattricků než on mají za Bruins pouze Phil Esposito (26), Cam Neely (14) a Johnny Bucyk (12). Ze všech aktivních hráčů v NHL mají více hattricků pouze Ovečkin (28) a Malkin (12).

„Říkal jsem Tuukkovi před zápasem, že dám pro něj hattrick, a on mi nevěřil,“ smál se na tiskové konferenci dobře naladěný Pasta. „Ale vážně, bylo skvělé mít ho zpátky. Je to jeden z mých nejbližších přátel. Chyběl mi. A dnes byl vynikající,“ pochválil navrátilce hrdina večera.

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -