- Reklama -

Red Wings dávají vale jedné ze svých ikon

- Reklama -

Detroit uložil na bezpodmínečnou waiver listinu nechráněných hráčů za účelem ukončení kontraktu útočníka Justina Abdelkadera.
33letý Američan měl svou sedmiletou smlouvu v hodnotě 29,75 mil. dolarů platnou do konce sezóny 2022/23.



Abdelkader měl zajištěný celkový plat 9,5 milionu dolarů, podle pravidel NHL jej nyní Detroit bude vyplácet dalších šest let a část sumy se mu bude počítat i do takzvaného platového stropu. Například v příští sezoně se bude jednat o částku 1,8 milionu dolarů.
Rodák z Michiganu hrál doposud v NHL jen za Detroit, který jej v roce 2005 draftoval ve druhém kole.
V průběhu třinácti sezon odehrál včetně play off 803 zápasů, ve kterých vstřelil 112 branek a přidal 153 asistencí. V posledním ročníku soutěže si Abdelkader připsal jen tři asistence ve 49 utkáních.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -