- Reklama -

Richard Pánik se znovu stěhuje. Red Wings jej vyměnili do Islanders

- Reklama -

Slovenský útočník Richard Pánik pozná zázemí již sedmého týmu NHL. Třicetiletý útočník se stal součástí obchodu, který přivedl do Detroitu zkušeného obránce Nicka Leddyho.

Islanders poslali Leddyho do Detroitu, aby jej nemuseli nechat nechráněného v blížícím se rozšiřovacím draftu, kdy si od nich budou vybírat Seatle Krakens. Za svého beka získali od Red Wings právě Pánika a druhou volbu v letošním draftu, kterou získal Detroit od Edmontonu.

Třicetiletý Nick Leddy strávil v New Yorku sedm sezon. V uplynulé sezoně nasbíral 31 bodů v 54 utkáních a průměrný ice time měl 21:35. Jeho kontrakt bude platit ještě jednu sezonu a z platového stropu ukrajuje 5,5 milionů dolarů ročně.

- Reklama -

V zákulisí se proslýchalo, že Krakens si dělají zálusk na Leddyho, jelikož se chystají chránit obránce Adama Pelecha, Ryan Pulocka a Scotta Mayfielda a na Leddyho by jim už nezbývalo místo. Zkušený GM Islanders Lou Lamoriello nechtěl přijít o tak kvalitního beka bez náhrady.

Pánik se ocitl v Detroitu jako součást výměny Anthonyho Manthy do Washingtonu. Společně s Pánikem se z hlavního města USA stěhoval i Čech Jakub Vrána. V dresu s rudým kolem stihl 12 zápasů, v nichž nastřádal čtyři body. Red Wings by navíc měli i nadále platit 50 % Slovákovi gáže.

Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -