- Reklama -

Rinne se vrací do brány, Mazanec na farmu

- Reklama -

Ve své premiérové sezóně v NHL odchytal Marek Mazanec (na snímku) za Predátory pětadvacet zápasů, ve druhé zatím jen 106 minut. Po půl měsíci stráveném u prvního týmu Nashvillu se plzeňský odchovanec vrací na farmu, do akce se totiž hlásí uzdravená brankářská jednička Pekka Rinne.
„Udělali jsme všechno proto, aby byl natolik připravený a zdravý, aby mohl nastoupit,“ informuje kouč Peter Laviolette o zařazení finského gólmana do sestavy pro čtvrteční duel s Anaheimem. „Tři nebo čtyři dny s námi naplno trénuje, tráví na ledě hodně času. Jsme v situaci, kdy je Pekka připraven hrát.“
Načasování nemohlo být lepší, dnešní zápas bude soubojem dvou nejlepších celků soutěže. Predators i Ducks mají shodně po 72 bodech, ve prospěch mužstva z Tennessee hovoří menší počet odehraných utkání.

„Je to pro mě velká výzva, nastoupit proti jednomu ze špičkových týmů. Kačeři mají skvělé mužstvo a hrají opravdu dobře,“ upozorňuje Rinne. „Určitě si ten zápas užijeme. Doufám, že se mi povede a že se bude dařit po zbytek sezóny celému našemu týmu.“
Predátoři se drželi na špici Západní konference i v době Rinneho nepřítomnosti vynucené zraněním kolena, která trvala osm zápasů. Role dočasné jedničky se bez sebemenšího příznaku nervozity ujal Carter Hutton. Ze sedmi startů dovedl čtyři do vítězného konce, další dva alespoň do prodloužení.
„Carter odvedl excelentní práci. V době, kdy nám Pekka chyběl, na něho byly upřeny všechny oči, ale on to zvládl. Musím mu složit poklonu,“ říká trenér Peter Laviolette.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Bilanci doplňují dva Mazancovy zápasy. 17. ledna dochytal za kolegu střetnutí s Detroitem, které Huttonovi zrovna nevyšlo, ze čtyř střel inkasoval třikrát. Český gólman ve zbylých 47 minutách pustil z dvaceti pokusů Wings dva, Rudá křídla zvítězila 5:2. O dva týdny později inkasoval Mazanec znovu jen dvakrát, opět to na body nestačilo. Predátoři podlehli Coloradu 0:3.
Mazancovy statistiky v této sezóně AHL udávají brankový průměr 2.41 a úspěšnost zákroků 90.9 procenta. V nižší soutěži nastoupil k 25 utkáním, třináct z nich vyhrál, z toho tři s nulou.

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -