- Reklama -

Rittich: Chci být jedničkou

- Reklama -

David Rittich se těší na pořádné zatížení.
Český gólman, který v sobotu podepsal novou dvouletou smlouvu s Calgary (podrobnosti ZDE), prozradil, že si chce v týmu vysloužit větší roli.
„Rád bych chytal častěji než v minulém roce, ale chápu, že to závisí na mých výkonech,“ řekl 26letý rodák z Jihlavy Ericu Francisovi z kanadského portálu Sportsnet. „Tvrdě trénuju, takže doufám ve více než 60 zápasů.“


V minulém ročníku Rittich naskočil do 45 duelů, když se o roli jedničky dělil s veteránem Mikem Smithem. Nyní ale cítí, že může tento post připadnout výhradně jemu.
„Jsem rád za dvouletý kontrakt. Mám alespoň šanci prokázat, že můžu být prvním brankářem,“ pokračoval účastník loňského mistrovství světa. „Chci být lepší než loni – silnější a rychlejší. Zatím jsem se zlepšoval každým rokem a chci v tomhle pokračovat.“
Rittichovi se dařilo v první půli minulého ročníku, pak však jeho výkonnost klesala a v play-off už chytal výhradně Smith. Ten se s Flames jako nechráněný volný hráč v létě rozloučil a upsal se Edmontonu. Plameny jako jeho náhradu získaly bývalého Olejáře Cama Talbota, který vytvoří s mladým Čechem nový tandem.
Během tří sezón v NHL Rittich odehrál 67 utkání, v nichž zaznamenal úspěšnost 90,9 procenta. Do slavné soutěže se dostal v roce 2016, kdy si jej Calgary stáhlo z české extraligy.
Fanda NHL

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -