- Reklama -

Rozhodující gól v naší síti beru na sebe, řekl chicagský kanonýr Patrick Kane

- Reklama -

V hodnocení celého ročníku se jako jediný ze všech hráčů NHL přehoupl přes stobodovou hranici. Od října do prosince bodoval ve 26 zápasech za sebou. Při své suverénní cestě za Art Ross Trophy vstřelil 46 branek a na dalších 60 přihrál. Základní části soutěže prošel bez zaváhání a podle mínění mnohých odborníků si Patrick Kane zaslouží i cenu pro nejužitečnějšího hráče soutěže.
Jenže ne nadarmo se říká, že play off je úplně jiná soutěž a všichni to moc dobře vědí. Co platilo v základní části, může být rázem úplně jinak. Známé klišé, opět potvrzuje svoji platnost. Sedmadvacetiletý Kane ve třech zápasech ještě neskóroval, na kontě má tři asistence.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Když máte dávat branky a nedaří se vám to, tak prostě neděláte dobře svoji práci. V dalším průběhu série se musím snažit ještě víc. Je to vyrovnaná série a obě mužstva hrají velmi dobře v defenzivě. V neděli jsem se aspoň dostával do šancí, což beru jako pozitivní věc,“ uvedl Kane.
Chicago v sérii proti St. Louis zatím tahá za kratší konec provazu. Průběžné vedení 2:1 na zápasy si Blues zajistili včerejší těsnou výhrou 3:2 na soupeřově ledě.
„Je to velmi krutá porážka,“ sdělil po zápase hlavní kouč Blackhawks Joel Quenneville. „Byl to bojovný zápas. Hrál se stejný hokej jako v prvních dvou utkáních. Každý zápas mohl dopadnout úplně jinak, všechny byly hodně vyrovnané,“ dodal.
Rozdílovou trefu včerejšího klání v chicagské aréně United Center vsítil v čase 53:22 křídelník St. Louis Jaden Schwartz při čtyřminutové hře v početní převaze poté, co byl za nebezpečnou hru vysokou holí vyloučen právě Patrick Kane.
„Samozřejmě, že bychom si po dnešku přáli být v lepší pozici, ale je to tak, jak to je. Náš tým si něčím takovým v minulosti už prošel. Musíme jim to zase vrátit,“ burcuje první rodilý Američan, který vyhrál produktivitu NHL.
Kane se provinil faulem v souboji s Alexem Pietrangelem. „Snažil jsem se mu jen nadzvednout hokejku. Byla tam krev, což nevěstilo nic dobrého,“ popsal Kane klíčový moment duelu. „Příště si musím v takové situaci počínat chytřeji. V takové fázi zápasu se nemohu nechat takhle hloupě vyloučit, zvlášť za stavu 2:2. Za ten gól beru odpovědnost na sebe,“ neskrýval po zápase.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -