- Reklama -

Rozhovory o přistoupení, třetí fáze

- Reklama -

Začátkem srpna předložili základní nabídku, ještě v průběhu měsíce ji museli konkretizovat. Včera čekalo zájemce o příchod NHL do Quebecu a Las Vegas třetí, tedy závěrečné kolo konkurzu. Své názory, představy a možnosti museli obhájit před výkonným výborem Rady guvernérů NHL.
„Dostali jsme spoustu hodně dobrých otázek a měli jsme odpovědi na všechny,“ popisuje slyšení Bill Foley, ústřední postava skupin investorů z Las Vegas. „Přednesli jsme úplnou prezentaci. Mluvili jsme o naší oddanosti Las Vegas v tom, že já jsem místní obyvatel a žiju tam. Hovořili jsme o využití arény, ekonomice klubu, prodeji lístků. Bylo to zajímavé a myslíme si, že se to vyvíjelo dobře.“
Výkonný výbor je desetičlenný, jsou v něm majitelé Flames, Bruins, Hurricanes, Wild, Capitals, Ducks, Flyers, Maple Leafs, Lightning a Blackhawks. Jeho členové budou ještě zkoumat všechny informace, které dostali během déle než hodinového rozhovoru s každým z „nápadníků“. Své doporučení následně předloží kompletní Radě guvernérů NHL, kterou tvoří vlastníci všech klubů.
„Není však dán žádný pevný termín, do kdy musí padnout rozhodnutí,“ upozorňuje komisař soutěže Gary Bettman. „Jsme ve stádiu shromažďování informací. Nemáme určené, zda budeme nebo nebudeme expandovat, s kolika týmy a kde. Je před námi ještě hodně práce.“
„Tenhle proces nás zavede ještě mnoha směry a přinese mnoho otázek, které musí být zodpovězeny. Až dojdeme na jeho konec, Rada bude v pozici, kdy zváží nabídky, popřemýšlí o nich a rozhodne,“ dodává nejvyšší činovník NHL.
Rada guvernérů takřka jistě nerozhodne během svého podzimního zasedání, které pokračuje v New Yorku. Další schůzku má naplánovanou na začátek prosince do Pebble Beach v Kalifornii. Zatím není jasné, kolikrát bude do té doby zasedat její výkonný výbor. S rozšířením NHL se počítá nejdříve od sezóny 2017-18.
„Výbor by se měl sejít pohromadě minimálně ještě jednou, ne-li víckrát. Čeká nás ještě hodně záležitostí a nezodpovězených otázek, než padne rozhodnutí,“ zopakuje Bettman.
V návratu vrcholného hokeje do Quebec City se mimo jiné angažuje také bývalý kanadský premiér Brian Mulroney. Ten věří, že ani klesající hodnota národní měny nemůže ublížit realizaci myšlenky.
„Je to samozřejmě důležitý faktor, ale i tak jsme schopni klub spravovat,“ tvrdí Mulroney. „Rozhodnutí je teď na Radě guvernérů, proces je v jejich rukou. My jen plníme potřebné kroky a až přijde čas, budeme informováni, jak jsme dopadli.“

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -