- Reklama -

Rozkaz pro Vermettea zní jasně: zastoupit Kanea

- Reklama -

V Chicagu už vědí, kdo jim pomůže zacelit mezeru v ofenzívě vzniklou zraněním Patricka Kanea. Vsadili na Antoinea Vermettea. Arizoně za něho nabídli první volbu v letošním draftu a obránce Klase Dahlbecka.
„V téhle fázi sezóny se vždycky dá sehnat nějaká prémie v podobě hráče před skončením smlouvy,“ mne si ruce generální manažer Jestřábů Stan Bowman. „Takhle to v lize funguje. Jen musíte zvážit všechny faktory a ohodnotit individuálně každého hráče, abyste zjistili, jestli má výměna smysl.“
Většinu kamenů své stavby mají Jestřábi usazenou pevně, jenže když vám ze základu dlouhodobě vypadne nejproduktivnější hokejista soutěže, je třeba najít záložní variantu. Kane, který si v úterý zlomil klíční kost, bude po operaci odpočívat dvanáct týdnů. Nikdo si nemyslí, že by Vermette se svými 13 brankami a 22 asistencemi byl úplně rovnocennou náhradou za 64bodovou hvězdu Chicaga, ale svoji práci by v jedné z elitních formací měl odvést. K jeho největším přednostem patří vhazování, kde má úspěšnost 56 procent.

„Antoine je ohromný hokejista,“ myslí si ostatně i generální  manažer Kojotů Don Maloney. „Myslím si, že v Chicagu bude excelovat. Musím Stanu Bowmanovi složit poklonu, že obětoval hráče, o němž se domníval, že je pro jeho klub důležitý. Přistoupil na tržní cenu. Výměna je férová pro obě strany.“
Třiadvacetiletý Dahlbeck, o němž je řeč, byl v roce 2011 draftován ve třetím kole. V NHL odehrál v této sezóně, své premiérové ve slavné soutěži, zatím čtyři zápasy. Podle Maloneyho má předpoklady udržet se u prvního týmu Coyotes.
Vermette by třeba také zůstal, kdyby našel s vedením klubu kompromis v otázce příští smlouvy. Ta stávající čtyřletá s průměrným ročním příjmem 3,75 mil. dolarů mu zanedlouho vyprší.
„Měli jsme ještě dvě srovnatelné nabídky, ale Dahlbeck se nám líbil o něco více než další mladíci, o nichž jsme hovořili. Chicago bylo navíc připraveno uskutečnit výměnu okamžitě,“ děkuje kolegovi za rychlé jednání Don Maloney.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Vermette byl na odchod z arizonské pouště připraven. „Musíte to vzít jako chlap, bohužel to k hokeji patří. Prožil jsem tu skoro čtyři roky v dobré partě, kde jsem si našel několik přátel,“ říká.
Coyotes, kterým patří předposlední příčka v Pacifické divizi, zřejmě s výměnami ještě neskončili. Před pondělní uzávěrkou přestupů můžou odejít další hráči včetně českého obránce Zbyňka Michálka. Blackhawks po získání Vermettea a obránce Kimma Timonena už kádr víc vylepšovat nepotřebují (ani na to nemají místo pod platovým stropem), takže do obchodování půjdou jen v případě výměny „kus za kus“.
Foto/Photo by: 5of7

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -