- Reklama -

Rozsíval bude pokračovat v Chicagu

- Reklama -

Český obránce Michal Rozsíval si prodlouží o další rok působení v Chicagu, Jestřábi mu nabídli smlouvu za 600 tisíc dolarů. Na stejné peníze si rodák z Vlašimi přišel i v nedávno skončeném ročníku.
Sedmatřicetiletý Rozsíval působí v Chicagu od sezóny 2012-13. S vedením Černých jestřábu se dohodl jako nechráněný volný hráč a 11. září 2012 kývl na nabídku roční smlouvy v hodnotě dvou milionů dolarů.
Během čtyř sezón pomohl Černým jestřábům ke dvěma triumfům ve Stanley Cupu (2013, 2015). Bývalý hráč Pittsburghu, New York Rangers a Phoenixu odehrál v poslední sezóně za mužstvo z Větrného města 51 utkání v základní části NHL (1+12) a čtyři v play off.
O 25 tisíc méně než Rozsíval dostane v příští sezóně od Blackhawks Brandon Mashinter. O deset let mladší levý křídelník letos oblékl dres Chicaga ve 41 zápasech, nasbíral v nich pět bodů za čtyři branky a jednu přihrávku. V play off nastoupil do dvou duelů.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -