- Reklama -

Ruská hvězda dostala od NHL stopku

- Reklama -

NHL nedovolí Kirillu Kaprizovovi naskočit za Minnesotu v případné „dohrávce“ letošní sezóny. Jeho nováčkovská smlouva s Wild bude platná až od sezóny 2020/21, která nejspíše začne v prosinci.
Pro Wild se tak jedná o nečekanou komplikaci.
Kaprizovův kontrakt v KHL vypršel 30. dubna, což by mu v předešlých ročnících na připojení k zámořskému týmu stačilo. Jelikož ale byla NHL 12. března přerušena, vydalo vedení soutěže pokyn, aby kluby podepisovaly smlouvy s juniory, vysokoškoláky a volnými evropskými hráči až pro budoucí ročník.
23letý Kaprizov, který je už ve svém věku olympijským vítězem, byl vybrán Minnesotou v pátém kole draftu 2015 a od té doby hrál za CSKA Moskva. V 293 zápasech nasbíral 230 bodů a stal se vycházející ruskou hvězdou.
Podobně jako Minnesota s ním, doplatí na nové pravidlo také například Montreal s Alexandrem Romanovem či Vegas s Jackem Duganem.
Pro tyto hráče není vyloučena možnost, že příští sezónu odstartují znovu v Evropě.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -