- Reklama -

Rusové dopíšou na soupisku Ovečkina… jestli už nebude pozdě

- Reklama -

S Washingtonem vypadl Alexandr Ovečkin ve druhém kole, s národním týmem může ještě zabojovat o medaili. Vedení ruské sborné do poslední chvíle nechávalo volné jedno místo na soupisce pro MS pro případ, že by Capitals nepostoupili přes NY Rangers a jejich kapitán by byl volný pro potřeby reprezentace. Série se ale protáhla na sedm zápasů, takže dnešní čtvrtfinále Ovečkin nestihne. Pokud chtějí Rusové jeho služeb využít, musí porazit Švédy.
„Dneska hrajeme se Švédy, potom bychom Ovečkina dopsali. Za normálních okolností by měl do Česka přiletět dnes v noci,“ uvedl generální manažer sborné Andrej Safronov.
Rozhodování nebylo tak jednoduché, jak by se v případě hvězdného útočníka ochotného reprezentovat mohlo zdát. Rusům totiž kvůli zdravotním problémům vypadli ze sestavy obránci Jevgenij Birjukov a Jevgenij Medvěděv, takže mají k dispozici pouze šest zdravých beků. Pozvánka tedy mohla zamířit k dalším neúspěšným absolventům druhého kola play off NHL, někomu z montrealského dua Andrej Markov, Alexej Jemelin.
Asistent trenéra Charijs Vitolinš ale ještě včera večer nastiňoval pravděpodobnější variantu. „Stále ještě máme čas se rozmyslet,“ pronesl. „Po montrealských obráncích moc nekoukáme, spíš bude připsán Michail Grigorjev, který s námi prošel celou přípravou. Nebudeme ale spěchat, uvidíme, jak si dnes v noci povede Ovečkinův Washington.“
Capitals vypadli, jejich kapitán je pro potřeby ruské reprezentace k dispozici.
Foto/Photo by: Amanda Bowen/ RRBG Photography/ akbmultimedia.com

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -