- Reklama -

Russell nevyslyšel nabídky Calgary a musí se stěhovat. Jeho novým domovem je Dallas

- Reklama -

Jak nepříjemný může někdy být osud hokejového profesionála, poznal v pondělí krátce před uzávěrkou přestupů také Kris Russell. Calgary se právě chystá na utkání ve Wells Fargo Centeru, kde ho přivítá domácí Philadelphia, už to ale bude bez obránce, který strávil v organizaci Flames poslední dvě a půl sezóny. Hráč, jenž byl podle novinářů srdcem i duší týmu, byl vyměněn do Dallasu.
Hvězdy obětovaly za posilu na poslední chvíli docela hodně. Do Calgary putuje podmíněná volba ve druhém kole draftu, mladý šikovný obránce Jyrki Jokipakka a levý křídelní útočník Brett Pollock. Podle komentátora TSN Pierrea LeBruna se z druhé volby stane první kolo, pokud se Dallas dostane v play off aspoň do finále konference a Russell k tomu přispěje účastí nejméně v polovině utkání Stars.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


O jeho odchodu se spekulovalo dopředu. Odmítal ho. „Mám to v hlavě nastavené tak, že dokud neuslyším něco jiného, jsem hráčem Calgary Flames,“ řekl ještě dnes krátce po rozbruslení ve Wells Fargo Centeru. Ted už tedy slyšel něco jiného…
Osmadvacetiletému zadákovi končí v létě smlouva. Flames se s ním snažili vyjednat její prodloužení, ale nedařilo se to. Podle neověřených zpráv požadoval prý kanadský obránce plat kolem pěti miliónů dolarů za sezónu. Letos bral 2,6 milionu.
„Myslím, že všichni naši fanoušci ví, že tady milujeme Krise Russella víc než kdekoli jinde,“ řekl prezident Flames Brian Burke. „Je to skvělý kluk. Je to kluk z Alberty. Jeho otec byl bojovník. Vyrostl na rodeu. Krise milujeme. Snažili jsme se ho podepsat. Co jsme nabídli, mu nestačilo. Rozumíme tomu. Hráči nemívají tolik šancí vyzkoušet volný trh a to přesně chce tenhle kluk udělat.“
Russell byl loni nejlepším hráčem NHL v blokování střel. Velmi dobře si vede také letos, zatím je druhý. Má svou kvalitu a určitě se nebojí, že by v létě nedostal skutečně lukrativní nabídku. „Zajímá se o něj několik týmů,“ připomněl Burke. „Umí blokovat střely. V zápase proti Bostonu vytvořil rekord NHL v počtu zblokovaných střel za večer. Je to válečník.“
Za hráče, jimž bude Kris Russell chybět, promluvil český forvard Michael Frolík. „Nechcete ztratit někoho, kdo byl dlouhou dobu vaší spoluhráčem. Ať už se stalo cokoli, musíme se ujistit, že jsme připravení, situaci zvládneme a budeme hrát tvrdě,“ řekl zejména s výhledem na duel ve Philadelphii.
Pokud jde o protihodnoty, čtyřiadvacetiletý Jokipakka má na kontě 91 zápasů s bilancí 16 bodů (2+14). Devatenáctiletý Brett Pollock ještě v NHL nenastoupil. Letos válí čtvrtou sezónu v juniorské Western Hockey League, kde v 63 utkáních nasbíral 67 bodů (25+42).
Foto/Photo by: Michael Miller/Wikipedia Commons

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -