- Reklama -

Ryan Johansen se upsal Nashvillu až do roku 2025

- Reklama -

Ryan Johansen podepsal s Nashvillem osmiletou smlouvu, která mu zajistí celkový příjem 64 miliónů dolarů. Nový lukrativní kontrakt zaručí kanadskému hokejistovi roční příjem 8 miliónů dolarů. Stal se tak druhým nejlépe placeným hráčem Predátorů po zadákovi P.K. Subbanovi.
„Dnešek je pravděpodobně jedním z nejlepších dní mého dosavadního života,“ říká rodák z Vancouveru, který v pondělí oslaví pětadvacáté narozeniny. „Jsem velmi vděčný své rodině, brachovi a přátelům. Udělali všechno, co mohli, aby mě navedli správným směrem a já se od nich lecčemu přiučil.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Do NHL přivedli Johansena zástupci Columbusu. Debut v nejprestižnější hokejové soutěži světa absolvoval v ročníku 2011-12. V sezóně 2013-14 už se zařadil mezi mladé hvězdy NHL, v Columbusu byl tehdy nejlepším střelcem (33) i nejproduktivnějším hráčem (63).
V říjnu 2014 se po zdlouhavých jednáních dohodl s Modrokabátníky na prodloužení spolupráce o další tři roky, díky čemuž si v posledních třech letech vydělal celkem 12 miliónů dolarů. V ročníku 2015-16 si ale nepadl do oka s novým trenérem Johnem Tortorellou, který ho dokonce několikrát posadil na tribunu.
Nikoho zasvěceného tedy nepřekvapilo, když ho Blue Jackets na začátku ledna 2016 vyměnili do Nashvillu za obránce Setha Jonese. V obou případech se jednalo o hokejisty, kteří byli draftováni ze čtvrtého místa – Johansen v roce 2010 a Jones o tři roky později.

V minulé sezóně odehrál Johansen v dresu Nashvillu 82 utkání, ve kterých zaznamenal 14 branek a 47 přihrávek. S 61 body se dělil s Viktorem Arvidssonem o pozici nejproduktivnějšího muže týmu. Viktorem Arvidsson se před týdnem upsal Nashvillu na sedm let za 29,75 mil. USD.
„Je to fantastické. Byl to náš cíl pro tohle léto. Máme teď podepsané všechny hráče, jež tvoří jádro našeho týmu,“ libuje si generální manažer Nashvillu David Poile.
Na postupu Predators do finále Stanley Cupu se Johansen podílel třemi góly a deseti asistencemi ve 14 utkáních. Ve čtvrtém utkání semifinálové série proti Anaheimu si však zranil levé stehno, musel podstoupit operaci a sezóna pro něj předčasně skončila. Jeho rekonvalescence skončí nejpozději v polovině srpna, do začátku přípravného kempu by tak měl být v absolutním pořádku.
„Je to ten nejdelší kontrakt, co jsme za mého působení v klubu s nějakým hráčem podepsali. Jedná se o osm let a velmi vysokou částku, ale my cítíme, že v něm máme na mnoho let toho správného hráče na post centra prvního útoku,“ uzavírá Poile.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -