- Reklama -

Ryan Kesler může Anaheimu chybět až do Vánoc

- Reklama -

Jak dlouho bude hokejistům Anaheimu chybět Ryan Kesler? Zatím nikdo neví. Americký hokejista se na začátku června podrobil operaci kyčle a od té doby podstupuje náročnou rekonvalescenci, kvůli které zmešká přípravný kemp Ducks.
„V tomto okamžiku nemáme žádný časový harmonogram pro jeho návrat,“ uvedl na klubovém webu generální manažer Anaheimu Ducks Bob Murray.
„V druhé polovině minulé sezóny nemohl bruslit. Pravou nohou mu totiž nešlo pořádně zabrat. Po operaci si musel dát do pořádku stehenní a sedací svaly a právě na tom teď pracujeme. Doufám, že do Vánoc bude v pořádku. To je všechno, co k tomu teď mohu říct,“ doplnil.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Třiatřicetiletý Kesler odehrál v minulé sezóně 82 zápasů, ve kterých nasbíral 58 kanadských bodů za 22 branek a 36 přihrávek. V tabulce týmové produktivity obsadil druhou příčku. Lépe si vedl pouze kapitán Kačerů Ryan Getzlaf (74 zápasů, 73 bodů, 15+58).
V 17 utkáních play off si Kesler připsal jeden gól a sedm asistencí. I díky jeho příspěvkům, postoupil kalifornský celek až do finále Západní konference, ve kterém podlehl hokejistům Nashvillu Predators 2:4 na zápasy.
Rodák z Livonia byl za své výklony popáté v kariéře nominovaný na cenu pro nejlépe bránícího útočníka National Hockey League, z trofeje se ovšem radoval pouze jednou, v roce 2011.
V počtu vyhraných vhazování si letos vytvořil osobní maximum a obsadil třetí příčku v lize (1029). Průměrně trávil na ledě 21 minut a 18 vteřin, což je třetí nejvyšší čas mezi všemi útočníky. Úspěšnost vhazování 57,4% mu stačila na šesté místo mezi hráči, kteří se na buly postavili alespoň pětsetkrát.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -