- Reklama -

Rybník, to je moje. Zápas pod širým nebem rozhodl veterán Richards

- Reklama -

Minutu před vypršením základní hrací doby se Brad Richards zjevil před Semjonem Varlamovem, šťouchl do vyraženého puku a ten se obloučkem snesl za čáru. Nejzkušenější účastník utkání pod otevřeným nebem tím určil vítěze sobotního zápasu mezi Coloradem a Detroitem, následná trefa Darrena Helma do opuštěné klece už jen pečetila výhru hostů 5:3.
„Lhal bych, kdybych tvrdil, že jsem se snažil poslat puk do sítě,“ přiznává Richards. „Prostě jsem ho jen postrčil směrem k bráně, gólman byl ve špatném postavení a možná ho kotouč trefil do zad. Nevím, bereme i takovéhle góly.“

Něco podobného, i když v jiném personálním obsazení, si ale 35letý veterán před vystoupením na Coors Field Stadium v Denveru vysnil. „Kdykoliv mám šanci zúčastnit se takovéhle události, zanechá ve mně úžasné vzpomínky, z kterých se budu moci těšit po zbytek života. Tyhle zápasy nemůžete považovat za samozřejmost, to není normální utkání v 82zápasovém rozpisu sezóny.“
Rodák z Murray Harbour dobře ví, o čem hovoří, na ledovou plochu nezakrytou střechou totiž vyjížděl už popáté v kariéře. Třikrát se mu to poštěstilo během angažmá v NY Rangers (v lednu 2012 proti Philadelphii, o dva roky později proti Ďáblům a Ostrovanům) a loni při Winter Classic jako členovi Blackhawks. S pěti účastmi je rekordmanem Richards rekordmanem NHL.
Včerejší zápas zahajoval po boku úplných nováčků Dylana Larkina a Andrease Athanasioua, takže považoval za povinnost připravit je na všechny možné odlišnosti pohybu po neznámé podkladu.
„Základem je hrát jednoduše. Upozornil jsem je, že může docházet k podivným věcem jako jsou odrazy a vůbec styl hry. Není to normální zápas, takže jsme se o tom bavili, ale určitě si to užijou,“ říká. „Doufám, že jejich výkon nepoznamená nekvalitní led, protože jsou to dva nejrychlejší kluci, které jsem kdy viděl. Řekl jsem ji, že když dostanu puk ve správnou dobu, mají lítat po ledě a já už jim ho někam pošlu. Doufám, že mě přiberou do jízdy.“


Bude vás zajímat:


Od konce druhé třetiny ale trenér Jeff Blashill míchal více sestavou, takže v rozhodující moment měl Richards po boku útočníky Lukea Glendeninga a Darrena Helma. Jak se ukázalo, ku škodě věci to nebylo. Zkušenosti dvojnásobného vítěze Stanleyova poháru se osvědčily i tentokrát.
I kouč Blashill si ostatně chodí k Richardsovi pro radu. „Mluvil jsem s Richiem během roku několikrát a ptal jsem se ho na spoustu věcí,“ prozrazuje šéf detroitské lavičky. „Na jeho ramenou trůní chytrá hlava plná zkušeností. Dává mužstvu strašně moc a my se snažíme jeho zkušeností využít, aby nám pomohly při našem rozhodování. Tak tomu bylo i nyní.“

Colorado – Detroit 3:5 (2:1, 0:0, 1:4)

Branky a asistence: 8. MacKinnon (Landeskog), 15. Barrie (Comeau, Grigorenko), 54. Tanguay (Landeskog, MacKinnon) – 6. Tatar, 42. Nyquist (Sheahan, Tatar), 54. Abdelkader (Helm, Glendening), 60. Richards (Kronwall), 60. Helm (Mrázek, Kronwall).
Střely na branku: Colorado 14-4-9=27, Detroit 11-4-13=28. Přesilovky: 0/3 – 0/5.
Brankáři: Varlamov 23/27 – Mrázek 24/27.
Hvězdy utkání: Richards, Tatar (oba DET), MacKinnon (COL).
Česká účast: – Petr Mrázek (0+1).
Slovenská účast: – Tomáš Tatar (14:17, +2, 2 střely, 1+1), Tomáš Jurčo (12:15, -1, 1 střela).
Stadion a počet diváků: Coors Field (Denver, USA), 50.095 diváků.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -