- Reklama -

Rytíř Reaves: netrápí nás velká ega, máme na to vyhrát Stanley Cup

- Reklama -

Fanda NHL
U hráčů se tomu říká „sophomore jinx“, volně přeloženo jako „syndrom druhé sezony“. Znamená to, že ve svém druhém ročníku nedostojí očekáváním, která vyvstala po jejich debutu. Útočník hyperúspěšného nováčka z Las Vegas, Ryan Reaves, věří tomu, že Golden Knights nic takového nepotká.
Nejúspěšnější nový tým v historii NHL zbrojí na novou sezonu. Nejdůležitější opora brankář Marc-André Fleury podepsala dlouhodobý kontrakt a jako volný hráč přišel zkušený Paul Stastny. Vegas Golden Knights dělají vše pro to, aby se v nadcházející sezoně vrátili ještě silnější než předtím. Cíle jsou podle Ryana Reavese ty nejvyšší.
„V kabině všichni očekáváme, že zopakujeme loňský ročník, jen finále zvládneme lépe. S tím, jaký máme tým, fanoušky a jak za námi stojí celé město, jsme připravení na další jízdu,“ rozpovídal se před sezonou jedenatřicetiletý útočník pro server nhl.com.
Ryan Reaves je v kádru Vegas teprve od února. Okamžitě ale do mužstva zapadl a v play-off se prezentoval tvrdou hrou a dvěma přesnými trefami při spanilé jízdě Rytířů skrze nástrahy vyřazovací části. Tým „nechtěných“ narazil až ve finále do zdi s nápisem Washington Capitals.

„Naše mužstvo se nesestává ze superhvězd. Nemusíte se zde vypořádávat s velikými egy. Jsme parta hráčů, kteří dokázali předčít očekávání a nyní chceme dokázat, že máme na to vyhrát Stanley Cup,“ sebevědomě prohlásil rodák z Winnipegu.
Úspěch Vegas tkvěl podle něj především v tom, že hokej všechny bavil. Hráči si také vytvořili mezi sebou speciální pouto. Rytíři po úspěšné sezoně počítají také ztráty – odešli David Perron (St. Louis) a James Neal (Calgary). Přibyl ale již zmiňovaný Paul Stastny, kterého drsné pravé křídlo dobře zná ze společného působení v mužstvu Blues.
„Je skvělý na přesilovky. Jeho čísla z loňského play-off hovoří za vše. Má skvělé hokejové vidění, když okolo něj dáte schopné střelce, dá jim puk,“ zhodnotil letní akvizici Golden Knights Reaves.
Původní plán Vegas, jak jej před jejich inaugurační sezonou vyhlásil GM George McPhee, byl do tří let se dostat do vyřazovacích bojů a do šesti let být šampiony. Hned první ročník byl, socialistickou rétorikou řečeno, nad plán. Jak si povedou Rytíři letos?

VELKÁ LETNÍ SOUTĚŽ PRO NAŠE ČTENÁŘE: OTÁZKA ZDE

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -