- Reklama -

S Edmontonem se to nedá srovnávat, hodnotí Šmíd kemp Calgary

- Reklama -

Rivalitu mezi Oilers a Flames tahle slova určitě neotupí, spíše naopak. Ladislav Šmíd, který před necelým rokem jako jeden z mála hokejistů absolvoval přímý přestup mezi oběma kluby z kanadské provincie Alberta, dostává na předsezónním soustředění v Calgary pořádně do těla a říká: „Je to úplně jiný level.“
Do NHL ho draftoval v roce 2004 Anaheim, ale než se v organizaci Kačerů stačil probojovat do prvního týmu, poslali ho do Kanady. Edmonton byl až do 8. listopadu 2013 jeho jediným klubem v NHL. Za Plameny po přestupu odehrál zatím 56 utkání. Přípravný kemp pod vedením kouče Boba Hartleyho zažívá poprvé.
„Slyšel jsem, že to bude pěkně drsné. Po dvou dnech vám řeknu, jestli mi nelhali,“ prohodil před novináři při nástupu do přípravy. „Co jsem slyšel, půjde o kemp jako ze staré školy s opravdu tvrdými tréninky, které vás mají připravit na sezónu.“
Po prvním víkendu musel dát předpovědím za pravdu. „Nic proti Edmontonu, odkud jsem přišel, ale tady jsou tréninky na jiné úrovni. Jsou skoro jako zápasy. Když potom jdete do utkání, není přechod tak náročný.“
Díky pěti měsícům zkušeností z předchozího ročníku nicméně měl Šmíd tušení, do čeho půjde. „Už jsem to trochu zažil během sezóny. Tohle mužstvo má svoji vlastní identitu a tou je tvrdá práce,“ tvrdí. „Loni jsem se cítil ještě zvláštně, protože jsem přišel během roku, takže jsem rád, že teď si to prožiju od začátku. Zakusím kemp, zažiju testy, budu s ostatními hned na začátku.“
Kvalitní příprava by měla položit pevné základy k úspěchu v podobě postupu do vyřazovacích bojů. Tam Flames posledních pět let chyběli, tohle prokletí si přejí zlomit.
„Náš cíl je jednoduchý, všem nám jde o play off. Všichni ale víme, že musíme postupovat krůček po krůčku. Věřím, že se nám podaří navázat na druhou půlku minulé sezóny,“ říká liberecký odchovanec.
V kempu je jedním ze šesti zadáků s jednocestnou smlouvou, takže místo v sestavě by teoreticky měl mít jisté, spoléhat na to ale nemůže. Kromě letních posil Coreyho Pottera (s nímž se zná z Edmontonu) a Deryka Engellanda (Pittsburgh) byli na zkoušku pozváni také Raphael Diaz (naposledy NY Rangers), Sheldon Broobank (Chicago) a Nolan Yonkman (Anaheim).
„Konkurence je zdravá, budeme se navzájem tlačit. Je skvělé, když máte kam sáhnout pro kvalitní hráče,“ uzavírá Ladislav Šmíd.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -