- Reklama -

S Jakubem bude legrace. Chci hrát ještě letos, nabízí se Gudas

- Reklama -

Možná to nebyl úplně zbytečný dárek. Pokud však Jakub Voráček bude chtít, aby dres, který předal Radku Gudasovi při jeho včerejší návštěvě tréninkového centra Flyers, došel v této sezóně ještě využití, bude muset on i jeho parťáci pořádně zabrat. Léčení zraněného kolena nového člena týmu potrvá minimálně ještě dva měsíce, takže Philadelphia by musela projít alespoň do druhého kola play off. Zatím je však v tabulce Východní konference jedenáctá s pětibodovou ztrátou.
„Léčení pokračuje dobře, ale ještě chvíli potrvá, než se postavím na brusle. Musím pokračovat krok za krokem,“ seznamuje se svým aktuálním zdravotním stavem Gudas. „Pokud se Letci dostanou v play off dost daleko, snad bych mohl nastoupit.“
Generální manažer Ron Hextall tak optimistický není. „Bylo by to přehnané, nechceme ho vystavit žádnému riziku,“ mírní šéf Philadelphie obránce, kterého získal z Tampy spolu s 1. a 3. volbou v draftu za jiného zadáka Braydona Coburna. „Vím, že rehabilitace může trvat také šest měsíců, a on má za sebou teprve dva, takže tomu moc nevěřím.“
Gudas má ovšem smlouvu ještě na příští sezónu a v ní by si společných startů s Voráčkem mohl užít do sytosti. Oba se na to těší už nyní.

„Jsem nadšený, že se s ním potkám. Odehráli jsme spolu dvě sezóny v dorostu na Kladně, takže se opravdu těším. Už jsem s ním trochu mluvil, bude to zábava,“ domnívá se drsný obránce, který je o necelý rok mladší než hvězda ofenzívy Flyers.
Voráčkův smysl pro humor je všeobecně známý, jeho cameo před kamerami při Gudasově interview je dalším důkazem. „Je skvělé, že tu k sobě zase budu mít nějakého Čecha. Už bylo na čase,“ pronesl Voráček, který si s některým z krajanů zahrál v NHL naposledy před třemi lety, kdy ve městě působil Jaromír Jágr.
Gudas přiznává, že když se dozvěděl o své výměně, nemohl zprávě uvěřit. Počítal s tím, že budou Lightning před play off posilovat a v té souvislosti bude také muset někdo mužstvo opustit, ale že to bude zrovna on? Kdo by měl zájem o dlouhodobě zraněného hokejistu?
„Byl jsem v totálním šoku, ale těším se, až se k Flyers připojím. Chtěli, abych za ně hrál, a já jsem nadšený, že budu v týmu, který mě chce. Slyšel jsem o nich už spoustu dobrých věcí. Jsem rád, že budu v týmu, který už hraje stylem podobným tomu mému,“ připomene Radko Gudas své hlavní aktivum – tvrdý fyzický hokej.

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -