- Reklama -

S léky to půjde. Dupuis se těší na další sezónu

- Reklama -

Pascal Dupuis nabídl fanouškům pohled do svého soukromí. Po složité léčbě krevních sraženin se pomalu chystá na další sezónu, bez léků na ředění krve se ale nejspíš neobejde. Novinářům z listu Pittsburgh Tribune vysvětlil, jak bude všechno probíhat.
Zkušený hokejista Penguins bude brát léky, těsně před zápasem je ale vždy vysadí. „Po zápase budu muset hodně pít, abych se dostal do běžného hydratačního režimu, potom na noc dostanu injekci s lékem na ředění krve,“ objasnil Dupuis.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Je to režim podobný tomu, jaký musel absolvovat devětatřicetiletý Kimmo Timonen, jenž letos vyhrál s Chicagem Stanley Cup. Také ostřílený Fin vysazoval léky na ředění krve v den zápasu a nakonec zvládl v play off 18 duelů. Krátce po skončení finálové série ohlásil konec kariéry.
Dupuis stihnul loni jen 16 utkání základní části, než mu lékaři diagnostikovali krevní sraženiny v plicích. Stalo se tak už podruhé v kariéře. Zbytek sezóny šestatřicetiletý borec vynechal.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

V červnu informoval Dupuis média, že je z nejhoršího venku a chystá se začít znovu trénovat. Nejdřív jen bruslil bez kontaktu, později mohl už i do kontaktního tréninku. S manželkou prý doma zdravotní trable několikrát probírali.
„Je těžké o tom mluvit, ale moje rodina je pro mě ta nejdůležitější věc na světě. Oni jsou největší důvod, proč se vracím zpátky,“ řekl Dupuis.
„Můj syn byl hodně mladý, když jsme vyhráli v roce 2009 Stanley Cup. Vlastně se tehdy akorát vešel nahoru do poháru. Moje dcera byl jen rok stará. Moje nejmladší dcera ještě vůbec nebyla na světě. Vyhrát další pohár, teď když by si to všichni užili a náležitě by to ocenili, to by pro mě znamenalo hodně moc,“ vyznal se ze svého snu pro příští sezónu Dupuis.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -