- Reklama -

S Matthewsem jsme srovnatelní, ale časem budu lepší, tvrdí Patrik Laine

- Reklama -

Po celý týden se během akce zvané NHL Scouting Combine, tedy setkání talentovaných mladíků před draftem, ta otázka v různých obměnách opakovala: Je lepší Auston Matthews nebo Patrik Laine? Kdo z nich přijde koncem června při výběrech na řadu jako první?
V sobotu na ni odpověděli ti, kterých se výsostně týká. Zatímco z Laineových slov čišelo zdravé sebevědomí, Matthews se vyjadřoval více diplomaticky.
„Myslím, že budu schopný se jednoho dne stát nejlepším hokejistou v NHL. Toronto stojí před těžkou volbou,“ připomíná finský mladík, kdo bude při draftu volit jako první. „Někteří jiní kluci jsou možná v různých činnostech dobří, ale nejsou skutečně výborní v jedné věci. Já si o sobě myslím, že ano. Myslím, že momentálně jsme s Matthewsem docela vyrovnaní.“
Aby si snad někdo jeho slova nevykládal špatně, nejlepší hokejista nedávno skončeného mistrovství světa je upřesňuje. „Myslím, že mám lepší střelu než Matthews a také jsem lepší ve střílení branek. On je zase schopný vytvářet šance pro spoluhráče. Má dobré ruce a umí si pokrýt puk, je dobrý v každé zóně na ledě,“ říká rodák z Tampere. „Sebe bych přirovnal k Ovečkinovi a doufám, že po pěti letech v NHL budu stejně dobrý, jako byl tehdy on. Matthews mi připomíná chicagského Jonathana Toewse.“
To vůbec není špatné vysvědčení, americký forvard ho ovšem přechází s pokrčením ramen.
„Soustředím se jen na sebe a na to, abych se zlepšil. Laine je velice dobrý hokejista, který má za sebou výtečnou sezónu, ale to se dá říci také o Jessem Puljujärvim a spoustě dalších hráčů v draftu. Proti těmhle dvěma jsem něco odehrál a docela dobře se známe. Nepřemýšlím o tom, jak nás porovnat. Soustředím se jen na to, co můžu ovlivnit,“ nechává Matthews úvahy o soupeření jiným.
Při včerejších fyzických testech se ve většině disciplín jeho jméno objevovalo v popředí. Lainea byste naopak v některých tabulkách hledali marně, kvůli bolesti v koleně vynechal testy zaměřené na dolní část těla.
„Měl jsem nějaké problémy s nohou. Jinak jsem v pohodě. Nedokončil jsem jeden test, protože jsem se nechtěl zranit. Mám před sebou důležité léto a nechci přijít o možnost trénovat,“ vysvětluje.
Ačkoliv Patrik Laine a Auston Matthews budou téměř jistě vybráni z prvních dvou míst v draftu, které momentálně patří Torontu a Winnipegu, příležitosti k rozhovoru s nimi využilo více klubů. Američana zatím vyzpovídali zástupci sedmi týmů, o Fina projevil zájem o jeden klub víc.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -