- Reklama -

S obráncem Muzzinem jsou Kings spokojeni, nabídli mu novou smlouvu

- Reklama -

Jake Muzzin se dočkal vylepšení smlouvy. Pětadvacetiletý obránce uzavřel s Los Angeles pětiletý kontrakt, který mu vynese 20 milionů dolarů. Ve středu o tom informoval server kanadské televizní stanice TSN.
Nová smlouva vstoupí v platnost příští rok. Pro Muzzina to znamená, že se po skončení letošní sezóny nestane chráněným volným hráčem. V letošním ročníku NHL si rodák z Woodstocku, provincie Ontario, vydělá rovný milion dolarů.

„Je to vzrušující pocit,“ neskrýval Muzzin své nadšení po podpisu smlouvy. „Tohle je místo, kde jsem chtěl zůstat a chci tady hrát co nejdéle. Jsem velmi rád, že jsme dosáhli dohody o pokračování spolupráce. Jsem velmi šťastný, že Los Angeles bude mým domovem na příštích pět let.“

Jakea Muzzina draftoval Pittsburghu v roce 2007 jako celkově 141. hráče v pořadí, dres Penguins ale v soutěžním utkání nikdy neoblékl. Do NHL ho přivedli až zástupci Los Angeles. Kanadský hokejista působí v organizaci Kings od 4. ledna 2010, tříletou nováčkovskou smlouvu podepsal jako volný agent.
Debut v prvním týmu si odbyl v ročníku 2010-11, ovšem celou následující sezónu strávil na farmě v Manchesteru (AHL) a u prvního triumfu Kings ve Stanley Cupu tak chyběl. Postupně se ale vypracoval mezi klíčové obránce mužstva. Zdobí ho především důraz v osobních soubojích a kvalitní přehled o dění na kluzišti. Muzzin patří mezi šikovné beky s ofenzivním potenciálem.
V minulém ročníku NHL odehrál 76 zápasů, v nichž zapsal pět branek a připojil 19 asistencí. Na ledě strávil v průměru 19 minut a jednu sekundu za zápas. Během vítězného tažení Králů vyřazovacími boji absolvoval 26 duelů, do statistik si připsal šest gólů a shodný počet asistencí. Hodně času odehrál v první obranné dvojici vedle Drewa Doughtyho.
Premiéra v letošní sezóně Muzzina teprve čeká, kvůli zranění v horní části těla vynechal prozatím čtyři zápasy. Jeho zdravotní stav je momentálně klasifikován jako „day to day“, může se tedy měnit den ode dne.
Foto/Photo by: Bridget Samuels

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -